Zwartrijder wil niet betalen en slaat daarom conductrice een gebroken kaak!

We hebben het vast allemaal weleens gedaan, niet betalen voor je kaartje. Vooral vroeger was het gemakkelijk om een paar haltes in de tram of metro mee te rijden zonder je kaartje te stempelen. Wanneer er dan een groep controleurs binnenkwamen, dan was je de sjaak. Dan kun je natuurlijk met smoesjes aankomen dat je je kaartje kwijt bent geraakt in de tram, wanneer je die boete uiteindelijk toch krijgt moet je die natuurlijk gewoon aannemen. Hoe zuur het ook is.

Tegenwoordig is het een stuk lastiger om zwart te rijden. Bij bijna alle metrostations staan poortjes waar je je pasje of bankkaart tegenaan moet houden om door het poortje te kunnen. Wanneer je saldo plotseling niet toereikend is, dan blijft het poortje dicht. Dat kan natuurlijk vervelend zijn wanneer je haast hebt, je moet dan namelijk als de wiedeweerga je pasje opladen of geld op je bankrekening zetten.

Zwartrijder slaat conductrice gebroken kaak

Wanneer je dat niet besluit te doen en tóch mee rijdt met de tram, dan is er natuurlijk een kans dat je gepakt wordt. Dan moet je de gevolgen natuurlijk ondervinden en niet tof gaan doen tegen een conductrice zoals de jongen uit het volgende filmpje.

De jongen die je in deze video gaat zien probeerde in te checken met zijn bankpas maar dat lukte niet. Wellicht dat er geen toereikend saldo op zat of dat er een ander probleem was. Je kunt niet meerijden en zal moeten lopen of de boete in ontvangst nemen. Dat was deze gast blijkbaar niet van plan, maar wel om mee te gaan met de desbetreffende tram. Wanneer de conductrice hem aangeeft dat hij tóch moet betalen of een boete krijgt wordt hij agressief en slaat hij haar een gebroken bovenkaak en verschillende blauwe plekken. Tips die de politie kunnen helpen om deze jongen te vinden zijn welkom:

Bureau Rijnmond meldt:

Fikse verwondingen loopt een conductrice van de RET op als zij een reiziger er diverse malen op wijst dat hij moet betalen. De verdachte mishandelt de vrouw op het moment dat hij zijn bestemming heeft bereikt. Daarna stapt hij uit en rent weg. We tonen beelden van hem.

Het 59-jarige slachtoffer controleert op dinsdagmiddag 10 september omstreeks 17.30 de toegangsbewijzen van reizigers in tramlijn 23 richting Marconiplein. Bij tramhalte Prinsenplein in Rotterdam IJsselmonde stapt de verdachte in. Hij probeert in te checken met zijn pinpas, maar dat lukt niet. Als de conductrice zegt dat hij dan een kaartje moet kopen, weigert hij dit. Als de man een paar haltes verderop opnieuw door de conductrice wordt aangesproken, begint hij haar uit te schelden.

Op de Vuurplaat in Rotterdam Feijenoord heeft hij zijn bestemming bereikt. Maar voordat hij uitstapt loopt hij op de conductrice af en scheldt haar opnieuw uit. Ze probeert de agressieve man op afstand te houden, maar dat lukt niet. Ze krijgt een harde klap in haar gezicht, waarna de verdachte vlucht.

In het ziekenhuis blijkt dat ze een gebroken bovenkaak en flinke blauwe plekken heeft opgelopen. De verdachte is herkenbaar gefilmd. Hij heeft zwarte kleding aan. Zijn broek is van het merk Banlieue. Wie weet wie hij is, of wie heeft het incident in de tram heeft meebeleefd? Of wie stapte op het moment dat de verdachte vluchtte in de tram en kan de politie helpen aan aanvullende informatie? Neem alsnog contact op.