Woede om ‘fatshaming’ van Frans Timmermans: ‘Durf dat maar eens bij Caroline van der Plas!’

Frans Timmermans krijgt het maar wat vaak te verduren tijdens debatten en gesprekken op televisie, een opmerking over zijn gewicht. Bij Vandaag Inside zat Timmermans vorige week bijvoorbeeld te vertellen over de miljonairstaks waarbij hij vertelde dat hij zelf géén miljonair zou zijn. Vreemd, Timmermans heeft 10 jaar lang een nettosalaris ontvangen van 300.000 euro per jaar. Wilfred Genee: “Als je dat in 10 jaar niet tot een miljoen kan brengen dan kan je er niks van. Dan doe je wel hele gekke dingen…Timmermans gaf aan: “Dan hebben we het dus uitgegeven. Ja.” Dan springt Derksen in het gesprek: “Volgens mij heeft ‘ie het allemaal opgegeten.” Maar ook bij een debat met Geert Wilders moest het gewicht van Timmermans het ontgelden: “U kunt eisen tot u een ons weegt. En dat zal even duren.” Video’s onderaan dit artikel.

Frans Timmermans middelpunt van fatshaming

Journalist van het AD Dennis Jansen vraagt debatleider Wilfred Genee waarom hij niet ingreep bij de ‘fatshaming’: “Geert Wilders maakte een grap over het gewicht van Timmermans. Had je hem daar niet over moeten aanspreken?Genee vindt dat onzin: “Timmermans maakt daar zelf ook veel grappen over. Als: ‘Nou, dat is alweer 30 kilo geleden’, en andere opmerkingen, dus hij geeft zelf ook voorzetten. Maar nogmaals, het zijn volwassen mensen, hè. Deze mensen willen ons land straks gaan besturen. Timmermans is toch oud en wijs genoeg? Ja sorry, maar ik bedoel, deze mensen willen toch zelf? Het is alsof je topvoetbal speelt, dan word je daar ook op beoordeeld en dat geldt ook hiervoor. Dat is niet aan mij. Ze stappen zelf de arena in.” Veel mensen denken dat wanneer Timmermans een vrouw geweest was, dat de wereld te klein was geweest met dit soort opmerkingen: “Durf dit maar eens bij Caroline van der Plas!

@sbs6nl Het was gezellig bij #hetdebatvannl 😂😂 #geertwilders #franstimmermans #verkiezingen #VI #vandaaginside #foryou #ukunteisentotueenonsweegt #foryou ♬ origineel geluid – SBS6