Pinnen in het buitenland peperduur geworden: ‘Dit vragen de ABN , Bunq, ING en Rabo pér transactie!’

De zomervakantie is weer aangebroken dus we vertrekken massaal naar het buitenland om van de zon, zee, strand, natuur en cultuur in andere landen te genieten. De meeste Nederlanders vertrekken naar Frankrijk, Spanje, Duitsland of Italië. Of je nu met het vliegtuig gaat of met de auto, het is de laatste jaren in rap tempo stukken duurder geworden om op vakantie te gaan. Vliegtickets zijn steeds duurder, zeker in de vakantiemaanden. Maar ook benzine is hartstikke duur geworden. Alternatieven zoals met de trein gaan levert ook nog altijd vrij weinig financiële voordelen op, soms is het zelfs nóg duurder dan vliegen.

Toch kom je er niet onderuit wanneer je naar het buitenland gaat, je moet nu eenmaal meer betalen voor je vakantie. Echter zijn er natuurlijk genoeg dingen die je wél in de hand hebt om je vakantie niet al te duur uit te laten komen.

Pinnen in buitenland steeds duurder!

Je kunt natuurlijk gaan kamperen in plaats van een duur hotel boeken. Wanneer je buiten Europa op vakantie gaat wordt dat echter lastig. Daar kun je besparen door bij de juiste bank te zitten. Buiten eurolanden wordt het steeds duurder om geld op te nemen vanwege de wisselende valuta. Ook binnen eurolanden kost het steeds vaker geld om geld op te nemen. De Consumentenbont heeft uitgezocht wat je waar betaalt: “Geld opnemen in eurolanden is gratis, tenzij de bank ook extra pinkosten in rekening brengt voor de inwoners van het betreffende euroland. Dit komt steeds vaker voor. Vooral in Duitsland, Griekenland, Oostenrijk en Spanje. Klanten van ABN AMRO, Bunq, ING en Rabobank betalen in sommige gevallen ook voor geldopnames binnen Nederland. Die kosten betaal je dan ook in andere eurolanden.

Wanneer je bij de ING zit, dan betaal je de hoofdprijs pér transactie, meldt de Consumentenbont: “Let op: ING-klanten betalen ook €3,50 voor een opname in euro’s buiten de Europese Economische Ruimte (de EER bestaat uit alle EU-landen plus IJsland, Noorwegen en Liechtenstein).” Tips om goedkoop te pinnen in het buitenland: