‘Max Verstappen verlaat Red Bull en voegt zich bij Mercedes!’

Het rommelt in de Formule 1 en er gaan talloze verhalen en geruchten rond dat Max Verstappen zal vertrekken bij Red Bull. Sterker nog, er gaan zelfs verhalen rond dat hij zich wellicht bij het team van Mercedes gaat voegen. Volgens The Sun heeft Mercedes zo’n 128 miljoen pond per jaar over om Max bij Red Bull weg te lokken en bij Red Bull is het flink aan het rommelen. 128 miljoen pond is trouwens bijna 150 miljoen euro, een stuk meer dan zijn salaris bij Red Bull van rond de 55 miljoen euro. Sinds Adrian Newey van plan is om bij Red Bull weg te gaan zou het hele team klaarstaan om te vertrekken, inclusief de drievoudige wereldkampioen.

Max Verstappen reageert op vertrek Newey

Verstappen reageert op het vertrek van Newey: “Toen Adrian begon bij Red Bull was hij enorm belangrijk voor het succes dat ze hadden, maar met de jaren is zijn rol veranderd. Ik denk dat veel mensen niet begrijpen wat hij daadwerkelijk deed. Ik zal niet zeggen dat hij niets meer deed, maar zijn rol is wel veranderd. Er zijn veel goede mensen bij het team gekomen die de hele technische afdeling sterker hebben gemaakt. Ik had natuurlijk liever gehad dat Adrian was gebleven omdat je altijd op zijn ervaring kunt vertrouwen, en bovendien is hij een geweldig persoon om mee te sparren. Hij is erg slim, maar kan ook met coureurs praten en die feedback vertalen naar de auto, een beetje alsof hij zelf rijdt. Maar verder ik vertrouw het technische team dat we hebben. Ook zonder Adrian is dat team erg sterk, dat hebben ze wel laten zien in de voorbije jaren met de competitieve auto die we hebben!

Wil Verstappen weg bij Red Bull?

Of Max Verstappen nu écht gaat vertrekken of niet is onduidelijk. Verstappen zelf zegt dat het helemaal niet zo rommelt: “Voor de buitenwereld lijkt dit nieuws misschien heel dramatisch, maar als je weet wat er daadwerkelijk binnen het team gebeurt, dan is het niet zo dramatisch als dat het lijkt. In de pers maken mensen er hele verhalen van, ook omdat ze niet weten hoe de rollen binnen het team precies zijn. Natuurlijk had ik graag gewild dat Adrian was gebleven, ook vanwege hoe hij als persoon is en door de kennis die hij potentieel meeneemt naar een ander team. Maar ik vertrouw de mensen die we hebben, ze zijn ongelooflijk goed in wat ze doen.” Afgelopen dinsdag werd bekend dat Verstappens vader Jos en manager Raymond Vermeulen binnenkort zullen overleggen met de drie eigenaren van Mercedes, waaronder teambaas Toto Wolff. Hier meer: