Lugubere beelden: VVV-supporter raakt hand kwijt bij gooien van Cobra 5!

Na de wedstrijd van VVV en Roda JC afgelopen zaterdag moest de ME opnieuw uitrukken vanwege opstootjes tussen beide supporters. Supporters, ofwel hooligans, van beide clubs hebben de confrontatie met elkaar opgezocht. Bij de Lumburgse derby tussen de clubs werd ook het nodige vuurwerk gebruikt wat supporters gooiden. Naar verluidt gooide een supporter uit Venlo een zogeheten Cobra 6 waarbij hij zelf gewond raakte. Alle Cobra’s zijn illegaal in Nederland. Er zit flashkruit in, wat voor een hardere knal en een krachtigere explosie zorgt dan buskruit. Flashkruit is verboden in knalvuurwerk in Nederland en mag alleen in beperkte hoeveelheden in siervuurwerk zitten.

VVV-supporter raakt hand kwijt door Cobra 6

Online zijn beelden verschenen van de supporter die zojuist een Cobra 6 in zijn hand heeft zien afgaan. Hij rent naar de politie voor hulp waarna te zien is hoe groot de schade aan zijn hand is. De politie meldt: “Een supporter gooide tijdens de schermutselingen met vuurwerk, zo meldt de politie, en raakte hierbij zelf zwaargewond […] Niemand van de politie liep hierbij verwondingen op.” We moetenje vooraf even waarschuwen, de beelden zijn behoorlijk misselijkmakend. Naar verluidt is alleen de pink van de jongen gered in het ziekenhuis:

Update: De jongen in kwestie zou het vuurwerk niet zelf gegooid hebben maar gevangen. Het vuurwerk zou door een andere supporter gegooid zijn. De jongen in kwestie zag niet dat het vuurwerk was en dat het aangestoken was.