Inwoners Den Haag woest door nieuw regenboogpad: ‘Past niet bij onze religie!’

In Den Haag is De Grote Marktstraat onder handen genomen met een enorm lang regenboogpad. Momenteel is het zebrapad in de kleuren van de regenboog nog 40 meter lang, deze wordt bij succes 400 meter lang. Er wordt al jaren gepleit om de straat om te toveren tot een rood fietspad om de verkeersveiligheid te vergroten, toch heeft de regenboog gewonnen in deze strijd. Echter lijkt niet iedereen daar helemaal blij mee te zijn.

Raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag noemt het pad ‘ongekend lelijk’ en is niet te spreken hierover: “Wij pleiten al jaren voor een rood fietspad om de verkeersveiligheid te verbeteren. Al die jaren kon dat niet, omdat de Grote Marktstraat een voetgangersgebied is. En nu gebruikt de wethouder onze aangenomen motie om met die regenboogvlag op het fietspad een ideologisch punt te scoren. Bah.

Regenboogpad in Den Haag niet in trek!

Landelijk gezien zijn er veel tegenhangers van regenboogkleuren op zebrapaden en bankjes in het openbaar omdat critici vinden dat deze ‘diversiteitsacties’ teveel ‘door hun strot gedrukt’ wordt. De regenboogkleuren staan er namelijk voor om aandacht te vragen voor diversiteit en acceptatie van onder andere lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgender personen (lhbt’ers).

Natuurlijk is PowNed ook even langs De Grote Marktstraat in Den Haag gegaan om de mening van inwoners van de stad aan te horen. Het project heeft tot dusver tienduizenden euro’s gekost en men vraagt zich af of dit wel iets is waar dit geld naartoe had moeten gaan. De meningen lopen natuurlijk uiteen, veel mensen vinden het echter iets teveel van het goede. Er wordt veel overheen ‘gedrift’ en op gespuugd. Een jongen meldt dat hij iedere dag zla langskomen om erop te spugen en om alles kapot te maken: