Foto’s: Gloednieuw en peperduur regenboogpad in Nieuw-Vennep compleet vernield!

Een regenboogpad in je dorp of stad, vaak ter vervanging van een zebrapad, staat er om diversiteit in seksualiteit te normaliseren. Het komt van de LHBT-gemeenschap die je tegenwoordig ook de LHBTQIAP+-gemeenschap kan noemen. Echter is dat een behoorlijke rij letters om te onthouden en op te sommen. Lgbt, ook wel lhbt, is een afkorting van de woorden lesbisch, gay of homoseksueel, biseksueel en transgender. Ook wordt de term breder gebruikt voor de gehele groep mensen die niet binnen de heteroseksuele en cisgender norm vallen.

Echter is er een hele groep in Nederland, en ook wereldwijd, die dit niet genormaliseerd willen zien. Er zijn critici die vinden dat kinderen hierdoor bijvoorbeeld teveel beïnvloed worden wanneer ze hier de hele dag mee te maken krijgen. Aan de andere kant is er veel onbegrip en agressie tegen mensen uit de LHBY-gemeenschap waardoor het nodig is om het te normaliseren. Een moeilijke kwestie dus.

Regenboogpad in Nieuw-Vennep vernield

Veel gemeentes willen tonen dat ze meedoen aan inclusiviteit door bijvoorbeeld parkbankjes in regenboogkleuren te schilderen maar ook door grote zebrapaden de kleuren van de regenboog te geven. Er zijn geloven in de wereld waar afwijken van de seksuele norm verboden is, een hoop gelovigen in Nederland zijn dan ook woest dat dit overal maar geplaatst wordt. Andere mensen zijn er dan weer klaar mee dat dit zogezegd ‘door hun strot gedrukt wordt’.

In Nieuw-Vennep is een gloednieuw pad aangebracht met regenboogkleuren. Zoals we in Den Haag hebben gezien kan zo’n pad werkelijk tienduizenden euro’s kosten om aan te leggen. Het moet natuurlijk niet gemaakt worden van vingerverf. Je moet het kunnen schoonmaken en het moet niet makkelijk te vernielen zijn. Echter, wie goed zijn best doet, kan alles vernielen. Een aantal zwakbegaafden zijn in Nieuw-Vennep wel héél ver gegaan hiermee. Het pad is onder andere beklad met hakenkruizen. Wat een paar kleurtjes wel niet kunnen veroorzaken bij mensen:

Voor:

Na:


Via X-MSteffenswater