Floris verdrietig wanneer hij ‘meneer’ genoemd wordt: ‘Ben geen man of vrouw maar ‘iets’!’

Floris heeft het lastige in de huidige maatschappij, er lijkt volgens Floris namelijk geen ruimte te zijn voor genderfluïde personen. Dat betekent namelijk dat Floris zich iedere dag iets anders kan voelen, het kan zelfs per uur verschillen. Daar is voor de buitenwereld natuurlijk lastig rekening mee te houden want wanneer ze je nu precies hij of zij. Het kan dus allebei, maar wanneer je hij of wanneer je zij moet zeggen kun je vanaf de buitenkant dus niet zien. Floris zou dan dus moeten zeggen dat hij zich hij voelt of dat zij zich zij vo9elt op dat moment.

Maar daar houdt het natuurlijk niet bij op. Je kunt je ook gewoon even géén man en géén vrouw voelen, om het allemaal nog wat makkelijker te maken. Hoe je Floris dan aanspreekt weten we niet, maar dan is hij/zij dus even ‘iets’. Het leven van een genderfluïde gaat niet over rozen, weet Floris te vertellen. In zijn/haar leven loopt hij/zij tegen ontelbaar problemen aan. Zoals het veranderen van zijn geslacht bij de zorgverzekeraar.

Floris is geen man of vrouw maar soms wel

Floris heeft het al eens geprobeerd, zijn geslacht veranderen bij de zorgverzekering of in ieder geval om een genderfluïde account te hebben. Daar kreeg Floris een mailtje op terug waarmee ze begonnen met ‘Beste meneer’: “Toen ben ik helemaal gek geworden… Toen heb ik ook een mail teruggestuurd van ‘Jo, nemen jullie me wel serieus?’ want wat is dit… Ik heb net gevraagd of ik een genderfluïde account kan krijgen krijgt ik dit…

Hoe wil Floris nu wel genoemd worden? Floris: “Met hij of zij maakt me eigenlijk niet zoveel uit… Maar ik vind het wel erg als iemand me ‘meneer’ noemt en ‘het’ vind ik een beetje als een object klinken. Alsof je geen mens of persoon bent. Verzin gewoon een nieuw woord. Een Gij of een Lij.” Floris wil daarbij genderneutrale toiletten vanaf de kleuterscholen: