Hier haal je nu een Frikandel Speciaal Dessert, voor de échte liefhebber!

Liefhebbers van de Frikandel zitten goed in Nederland waar op iedere hoek van de straat wel zo’n bruine staaf uit de muur te trekken is. Er zijn in de loop der jaren al heel wat verschillende gerechten voorbij gekomen. De een iets succesvoller dan de ander. De Frikandellington en de Oliedel worden bijvoorbeeld goed ontvangen. Ook de Frikandellensoep heeft het goed gedaan. Echter stopt het genot van het eten van een frikandelletje altijd na het hoofdgerecht. We hebben weleens een ijscoman gezien die frikandellenijs maakte, maar dat is gelukkig nooit een succes geworden. Frikandellen in de mixer met wat ijs en vervolgens invriezen tot schepijs blijk niet bepaald een lekkernij. Gelukkig kan het ook anders en bestaat er nu een heus dessert voor de echte liefhebber. Meester Patissier Hidde de Brabander heeft namelijk dit meesterlijke gerecht bedacht. Hidde kun je kennen van zijn werk als televisie kok bij 24Kitchen.

Frikandel Dessert voor de frikandellenliefhebber!

Mocht je dit prachtwerk zelf in elkaar willen flansen dan is dat natuurlijk mogelijk. Hidde zou maar liefst 2,5 uur gedaan hebben over het gerecht dus houdt rekening dat jij en wij als leek er wel een dag of 3 zoet mee zijn. Gelukkig is de bruine del niet gemaakt van écht vlees in combinatie met zoet. Het zou een samenstelling van pure chocolade, cranberry, specerijen en karamel met fijn biscuit zijn. Het witte bakje is gemaakt van witte chocolade gevuld met een mouse van gezouten karamel en karamelsaus. De del zelf is gemaakt van chocolade met natuurlijk hetgeen van de del ‘speciaal’ maakt. Curry (juist, géén ketchup) en mayonaise is gemaakt van cranberries en sinaasappelsaus. De Patissier is werkzaam bij 24kitchen maar heeft ook een eigen bedrijf ‘Dreams of Magnolia’ wat hij zijn ‘ grown up candyshop’ noemt. Even langs Den Haag voor dit prachtige delletje dus:

Zie ook: BN’er die zich inzet tegen ‘onrecht tegen vrouwen’ date met Lil Kleine!


Via SGXL.nl