Hét recept voor de Oliedel, een combi tussen een Frikandel en Oliebol!

Het lijkt nog ver weg, maar over 2 maanden zitten we alweer midden in de kerstsfeer en niet lang daarna is het natuurlijk oud en nieuw. Of het heel gezellig gaat worden dit jaar is natuurlijk nog maar de vraag met alle besmettingen en maatregelen omtrent corona. Maar we moeten er gewoon het beste van maken. Eerder zagen we al behoorlijk vreemde combinaties met de meest populaire snack van Nederland, de frikandel. Zo kun je ze oprollen in een pannenkoek, verwerken in je sushi of er zelfs een soepje van maken. Ron Blaauw zou zelfs een vier-gangen diner organiseren op 28 oktober. We gokken dat dat helaas niet door kan gaan. Maar niet getreurd, we hebben iets voor je wat je héél gemakkelijk zelf thuis kunt gaan maken, de Oliedel!

De Oliedel, een combi van een Frikandel en een Oliebol!

Dat het nog twee maanden duurt voordat het daadwerkelijk oud en nieuw is maakt natuurlijk geen snars uit. Ze gaan er namelijk niet minder op smaken. Maar nu wil je natuurlijk weten hoe je deze goddelijke bollen nu precies moet maken. Nou, we hebben een uitvoerig recept voor je opgesteld zodat je direct aan de slag kunt gaan in de keuken. Dan heb je nog ruim twee maanden om ze te perfectioneren, handig toch. Het recept staat iuitgebreid beschreven onder de foto van dit culinaire hoogstandje:

Oliedel

Het recept

Stap 1 – Doe hetzelfde als wanneer je een oliebol zou maken.
Stap 2 – Stop een frikandel in het midden.
Stap 3 – Doe wéér hetzelfde als wanneer je een oliebol zou maken.
Stap 4 – Taddaa. Nou, doei!

Voor degene die écht wil uitpakken met Kerst: Zó maak je een “culinair” 5-gangen Frikandellen-Menu!