In de Nijmeegse wijk Bottendaal heeft een tijdje rond 1980 een cafetaria in een kelder gezeten dat gerund werd door iemand met de naam Herman. Over de gang van zaken bij Herman in de zaak doen de meest uiteenlopende geruchten de rondte. Zo ook over de bereiding van een frikandel. We hebben de meestbijzonderer geruchten voor je op een rijtje gezet Er waren zéér geregeld vecht- en steekpartijen. Herman schijnt een tijd geweigerd te hebben bestek uit te delen uit angst voor steekpartijen. Het frituurvet werd zelden tot nooit vervangen. Pannen werden zelden afgewassen. Het schijnt er vrij sterk geroken te hebben. De snackbar werd regelmatig overvallen en hierdoor heeft Herman ook de zaak moeten sluiten. (bron: frietopia.nl)
Vieze Herman had een héél speciale Frikandel Speciaal!
Specialiteiten schijnen geweest te zijn: De frikandel speciaal. De bereiding in het smerige vet zal al niet heel veel goeds gedaan hebben. Maar wanneer je het verhaal hoort over hoe hij de sneden in de dellen gemaakt zou hebben ga je rillingen op je rug krijgen. Daar gaat ‘ie dan: Vieze Herman zou de snedes in zijn dellen namelijk met zijn nagel maken. Een video van de keldersnackbar van Herman in kwestie uit de oude doos:
Zie ook: Roland bewaart deze frikandel sinds 1999 buiten de vriezer!