Zien: Roland bewaart deze frikandel sinds 1999 buiten de vriezer!

Een frikandel bewaar je in de vriezer. Zo is het nu eenmaal. Of je moet zelf verse frikandellen gemaakt hebben, dan kun je ze beter zo snel mogelijk naar binnen schuiven. Maar wat nu wanneer je zo’n bruine staaf buiten de koelkast of vriezer wil bewaren, kan dat gewoon? De 57-jarige Roland Oomens heeft op oudjaarsdag 1999 een bezoekje gebracht aan de snackbar en na het eten was er één snack over. Je raadt het al, een prachtige bruine staaf. Om de een of andere reden besloot Roland deze te bewaren, buiten de vriezer. Inmiddels staat hij prachtig gepresenteerd met een bordje met het jaartal en alles erbij. “De beestjes blijven er vanaf” laat hij weten.

De laatste commerciële frikandel uit de 20’ste eeuw!

Hij geeft het volgende aan: “In het besef dat we hier te maken hebben met mogelijk de laatste commercieel uitgebrachte del van dat eindigende millennium.” En we weten bijna wel zeker dat dat inderdaad het laatste exemplaar is. Of er moet ergens onderin een grote vriezer in een snackbar nog een verdwaalde del weggedrukt zijn, maar we gokken van niet. Maar de grote vraag is natuurlijk: “Als dit de laatste del op aarde is, zou jij deze dan nog naar binnen schuiven?”

Zie ook: Gast in Lang Leve de Liefde schotelt nogal vreemd Frikandellen-maal voor!

20 jaar lief en leed

Al 20 jaar deelt hij lief en leed met de frikandel zegt hij in een interview: “De tijd vliegt voorbij. Er zijn gedurende die jaren veel dingen gebeurd. Sterfgevallen, geboortes, verhuizingen, ruzies, ziektes, feestjes, lachen, huilen…En de frikandel hing daar en zag het allemaal voorbij komen. Raar idee hoor.” Roland weet niet of hij de del nog 20 jaar kan bewaren: “Maar ik doe hem zeker niet weg, tenzij iemand er 8.000 euro voor geeft!” zegt hij nog