Een Frikandel is natuurlijk helemaal niet duur, géén geld voor het lekkerste snackje van het land. Maar dat er lekker aan verdient kan worden, dat is zeker. De kostprijs van zo’n bruine staaf bedraagt amper 0,06 euro. De groothandel koopt ze voor 0,17 euro per stuk in bij de fabrikant. De friturist betaalt 0,50 euro bij de groothandel en de consument legt gemiddeld 1,75 euro neer voor een delletje. Juist, je betaalt 1,75 euro voor iets waarvan de kostprijs 6 cent is. Maar dan heeft ‘ie wel lekker in het vet gelegen, zitten er uitjes, curry en mayo op en hoef je er verder helemaal niks meer aan te doen. Maar er zijn duurdere varianten verkrijgbaar in ons landje kunnen we je vertellen.
Duurste Frikandel van Nederland
Esquire is langs gegaan bij een van de beste chef-koks van Nederland om de frikandel nét even wat lekkerder te maken. En wat blijkt? Je kunt prima frikandellen maken van €250 aan lekker sappig Wagyu-vlees. Chef Schilo van Coevorden maakt er even een paar die op een prijs van ongeveer 45 euro per stuk uit zouden komen wanneer je deze in een restaurant of héél chique snackbar zou willen kopen!
Zie ook: Jan frituurt een frikandel van 2 meter 80 in zijn dakgoot!
(Via Esquire)