5 tips waardoor jij voor áltijd zal winnen met Monopoly!

Monopoly, we hebben het allemaal weleens gespeeld. De frustratie kan hoog oplopen tijdens dit spel wanneer je niet aan de winnende hand bent. Wanneer je je broertje of zusje dan iedere ronde weer bakken met geld moet betalen omdat je wéér op één van de vele hotels terecht bent gekomen kun je ze wel achter het behang plakken. Maar wanneer het andersom is, dan heb je natuurlijk de tijd van je leven. Even door het leven als vette vastgoedbaas en je hele familie uitbuiten met gigantische huurprijzen op de Leidsestraat en de Kalverstraat. We zagen eerder al twee regeltjes die zo’n beetje door iedereen in Nederland gehandhaafd worden maar eigenlijk niet bestaan. Maar dit keer gaan we het hebben over trucjes waardoor jij geen potje meer zult verliezen!

Áltijd winnen met Monopoly doe je zo!

We hebben vijf tips voor je opgesteld die je serieus kunnen helpen om iedere keer de winst te pakken. Aan het einde hebben we nog een bonus-tip gegeven. Maar die kun je pas gebruiken wanneer het spel voorbij is en jij even kunt gaan genieten van de winst die je zojuist behaald hebt!

Tip 1
Probeer aan het begin van het spel direct zoveel mogelijk straten en stations te bemachtigen. Eigenlijk alles waar je maar op komt of waar anderen op komen maar niet willen kopen. Het liefst begin je met de goedkopere straten zoals paars, oranje en lichtblauw

Tip 2
Wanneer je eenmaal een paar straten hebt knal je er zo snel mogelijk DRIE huizen op. Meer mag, wanneer je écht geld teveel hebt. Maar vanaf 3 huizen gaan je tegenstanders pas echt veel betalen in vergelijking met 2 huizen.

Tip 3
Vervolgens ga je méér straten bemachtigen om er vervolgens wéér huizen op te knallen. Nu vraag je je af waarom je niet direct hotels bouwt. Dat is vrij simpel uit te leggen. In het spel zijn 32 huizen en 12 hotels beschikbaar. Zodra álle huizen op zijn mogen andere spelers géén huizen meer bouwen. Pas wanneer er iemand is die zijn huizen zal upgraden naar hotels zijn er weer huizen beschikbaar. Dat is dus iets wat jij niet meer zal doen. Zorg dus voor zoveel mogelijk huizen in je bezit zodat niemand anders meer huizen kan kopen. Bij twéé straten van drie met 4 huizen per vakje heb je al 24 van de 32 huizen weggekaapt!

Tip 4
Pak het favoriete pionnetje van je zusje, broertje, neefje, nichtje, moeder, vader of wie dan ook. Monopoly is een psychologisch spel. Wanneer je iets pakt waar iemand ander gehecht aan is dan zullen ze eerder uit emotie handelen en dus eerder fouten gaan maken. Harteloos maar alles voor de winst!

Tip 5
Als laatste, blijf aan het einde zo lang mogelijk in de gevangenis zitten. Dat klinkt raar, maar dat is het niet. In het begin wil je de gevangenis vermijden om zoveel mogelijk op te kopen. Maar wanneer je alles in je zak hebt zitten, dan kun je beter achter de tralies blijven zitten. Niet uitkopen dus, wacht je beurten af. Op die manier heb je geen risico op op iemands eigendom te komen maar tegenstander moeten wel blijven betalen wanneer ze op jouw eigendom komen!

Tip 6 (bonus)
Ga lekker achterover hangen en geniet hoe je broertje voor de zoveelste keer dat verrekte bord door de kamer heen aan het smijten is:

Zie ook: 4 tips om ongezien vals te spelen en ál-tijd te winnen met 30 Second’s!