HUH: Deze 2 regels van Monopoly bestaan helemaal niet!

Monopoly, het meest frustrerende spel dat er bestaat wanneer je niet aan het winnen bent. Het is eigenlijk een weerspiegeling van het falen in het leven. Je komt er financieel namelijk heel goed uit, of je gaat keihard ten onder. Het doel is om natuurlijk monopolie te bouwen door zoveel mogelijk straten op te kopen en daar pandjes of zelfs hotels op te vestigen. Wanneer een andere speler dan op jouw straat terecht komt, moet diegene jou betalen. Afhankelijk van het aantal huizen dat je daarop hebt staan moet die speler meer en meer geld betalen. Maar wat we nu te horen hebben gekregen is een klein beetje een schock voor ons waar we nog steeds van aan het bijkomen zijn. Er zijn namelijk een aantal regels die helemaal nooit bestaan hebben.

Vrij Parkeren in Monopoly

Ken je “de pot” in het spel? Het geldbedrag in het midden van het bord waar iedereen op zit te azen. Kun je mooi een paar nieuwe huizen van bouwen of misschien een lopende schuld aflossen. Deze komt vrij wanneer je op ‘vrij parkeren’ terecht komt. Maar dit blijkt gewoon een verzonnen regel, dat is namelijk helemaal niet de bedoeling van het spel. het spel heeft namelijk maar één doel, en dat is dat iedereen failliet gaat behalve één speler. Voor kansen zijn de kans-kaarten, niet vrij parkeren.

Bieden op straten en stations

En dan is daar nóg een regel die we nooit begrepen hebben. Alle straten en statios worden namelijk niet op de juiste manier gekocht. Wanneer je als speler er namelijk voor kiest op een straat of station niet te kopen wanneer je op het desbetreffende vakje komt, dan is het nog niet afgelopen. De resterende speler mogen namelijk beslissen om deze straat of dat station gewoon wél te kopen. De andere spelers mogen tegen elkaar op bieden, beginnend bij 10 euro. Voel je de frustraties al omhoog komen: