Carrière van Maan in één klap voorbij: ‘Streep door concerten!’

Zangeres Maan de Steenwinkel heeft haar populariteit in het afgelopen jaar tot onder het vriespunt zien dalen. De zangeres heeft begin van dit jaar een pauze ingelast om even bij te komen van alle drukte, optredens en het maken van muziek. Een jaar lang zou er geen muziek komen en zouden er geen optredens zijn van De Steenwinkel. Toch kwam er een aantal maanden later het nieuws dat de zangeres bezig was met een nieuw album, ze zou een compleet nieuwe richting in gaan. Fans waren natuurlijk enthousiast, maar dat enthousiasme is inmiddels behoorlijk bekoeld.

Het is de zangeres dit jaar nog geen enkele keer gelukt om in de hitlijsten te komen met haar nieuwe muziek. De zangeres denkt zelf dat mensen gewoon nog even moeten wennen aan haar nieuwe muziekstijl en dat het gewoonweg een lange adem nodig heeft. We zijn inmiddels bijna 9 maanden het nieuwe jaar in en het lijkt er nog niet op dat die tactiek heeft gewerkt. In de Volkskrant legt Maan haar verandering uit: “Ik ben echt dieper ingegaan op de kunst van de muziek. Ik merkte dat ik de muziek die ik maakte een beetje ontgroeide. Ik ben heel dankbaar dat ik dat allemaal heb kunnen ervaren, maar mijn definitie van succes is veranderd.

Maan krijgt nieuwe muziek niet succescvol!

Juist, De Steenwinkel ziet succesvolle nummers in de hitlijsten dus niet meer als succes maar wel haar kunstzinnige muziek. Echter lijkt niemand dat idee met haar te delen. Juicechannel meldt dat er inmiddels twéé concerten in oktober en november van de zangeres zijn geschrapt vanwege een tegenvallende kaartverkoop. Een beetje zoals Gordon ervaarde eerder dit jaar. Is de carrière van Gordon dan ook de carrière die Maan staat te wachten?

Maan zegt dat ze prima voor een halfvolle zaal zou staan: “Het maakt niet uit als Paradiso straks maar halfvol staat: voor mij is het geslaagd als mijn muziek de juiste mensen bereikt, die begrijpen waarom ik bepaalde muzikale keuzen maak.” Zo werkt dat natuurlijk niet, er moet wel winst gemaakt worden. Maan denkt dat het aan de luisteraar ligt dat haar muziek niet aanslaat: “Ik merk dat mensen verandering best lastig vinden. Dan zeggen ze dat ik mezelf verlies. Maar ik blijf juist heel trouw aan mezelf, ik maak dit omdat ik dat wil en omdat ik wil doorgroeien.” Maan zoekt het duidelijk niet bij haarzelf!