Dit betaal je anno 2024 voor één biertje uit een biermachine op een festival!

De prijzen voor eten, drinken, benzine, woningen, vakanties en noem het allemaal maar op worden steeds duurder. Dat is natuurlijk altijd al het geval geweest, sinds een paar jaar gaat het echter zo hard dat veel mensen in financiële problemen komen. Zeker wanneer het om plezieruitjes gaat ben je tegenwoordig veel geld kwijt. Toegangsprijzen voor parken worden hoger en ook en entreeprijzen voor festivals zijn torenhoog. De kaartprijzen zijn bijna 10 procent hoger dan een jaar geleden. Festivals moeten hun hoge kosten natuurlijk doorberekenen om winst te kunnen blijven maken. Die kosten komen bij bezoekers terecht.

Een kaartje voor Lowlands kost je dit jaar bijvoorbeeld al 325 euro. Dat is 25 euro meer dan vorig jaar. Wie naar Down The Rabbit Hole wil betaalt dit jaar 15 euro meer dan vorig jaar 2023. Eén kaartje kost je nu 270 euro. Maar dan ben je er nog niet, je wil natuurlijk ook een hapje en een drankje op zo’n festival.

Biertje uit biermachine peperduur!

We zijn natuurlijk alweer even in 2024 en steeds meer wordt geautomatiseerd. Op veel festivals staat nu ‘de biermachine’, in het leven geroepen om lange wachtrijen voor biertjes te ontlopen. Bij deze machines kun je niet met je muntjes of contant betalen, dat gaat uitsluitend per pin. Iets wat veel mensen al vervelend vinden. Maar de prijs voor zo’n biertje is ook niet om aan te zien.

In onderstaande video laat influencer ‘Essociaal’ zien hoe zo’n biermachine precies werkt. Erg simpel, dat moeten we toegeven. Ester besluit om één biertje te pakken voor de video, maar dan verschijnt de prijs voor haar biertje in beeld. Terwijl hier geen mensen en dus geen personeelskosten voor gebruikt worden betaal je je toch scheel. Eén biertje kost je hier namelijk 7,76 euro. Stel je voor dat je een rondje hebt belooft aan je vriendengroep dan ben je dus al gauw bijna 80 euro kwijt voor 10 biertjes. Oja, dan heb je ook nog een recycle-muntje nodig. Raak je die kwijt, dan komt er nog wat bovenop. Koekoek!