Bridget Maasland weet het zeker: ‘Moeder van Sonja Bakker wil gewoon geld!’

Abeltje, de moeder van Sonja Bakker, heeft een boek geschreven over haar relatie met haar dochter. Die is blijkbaar niet erg goed. Sonja zelf is met haar vermogen van 20 miljoen met de Noorderzon vertrokken naar Ibiza om in afzondering te gaan leven na de grote plagiaatschandalen. Abeltje klaagt steen en been over het afwezige contact met Sonja: “Nee, ik heb nooit mogen delen in haar rijkdom. Eén keer, en dat was ook gelijk de laatste keer, mocht ik naar Ibiza komen en in haar huis slapen. Dat was het, ik heb nooit meegedeeld in haar vermogen. Maar dat was goed hoor. Ik bedoel, daar ben ik ook helemaal niet op uit. Dat geld doet me niks.

Ook is Abeltje nooit uitgenodigd voor de bruiloft van haar dochter: “Ik had mijn koffertje al gepakt om naar Ibiza te gaan. Maar nee, ik werd niet uitgenodigd. Mijn andere twee kinderen zagen mijn verdriet niet, die hadden vooral zin om te gaan. Op dat moment ben ik in elkaar gezakt.” Abeltje hoeft geen moeder-dochter relatie meer: “Ze mag binnenkomen, maar een relatie zit er niet meer in, daarvoor is er te veel gebeurd. Ik kies nu voor mezelf. Anders gaan we toch weer op een dag naar die ouderverstoting. Ik ga mezelf niet in allerlei bochten wringen om die verstandhouding goed te houden. De koek is op.

Wil de moeder van Sonja Bakker een bak geld van haar dochter?

Bridget Maasland denkt dat de moeder van Sonja gewoonweg uit is op haar geld, zegt ze in de BLVD podcast: “Er is vaak een gek verhaal rondom Sonja Bakker, moet ik heel eerlijk bekennen. Dit keer gaat het om de moeder van Sonja, want die wil geld? Ze willen allemaal geld daar.Rob Goossens gelooft er ook niets van wanneer Abeltje zegt geen geld te willen: “Ja, ze wil geen geld. En dat herhaalt ze heel veel: nee, ze wil geen geld. Nou, ‘het doet haar niks, het doet haar niks’, maar ze heeft wel een boek geschreven over alles. Als je het in de kast zet, dan denk je dat het bij de Harry Potter-boeken hoort, zo dik is het boek.Bridget stelt: “Maar in the end wil ze natuurlijk wel geld.

Rob gelooft er niks van: “512 pagina’s, meen ik. En dat is dus 512 pagina’s: ‘Ja, ik heb niet echt meegedeeld in de rijkdom van Sonja. Ja, ik heb één keer in haar huis in Ibiza mogen logeren. Maar het doet me verder allemaal niks.’ Dat je denkt van: hè? Heb jij 512 pagina’s nodig om te vertellen dat het je allemaal niks doet?Bridget begrijpt er ook niks van: “Ja, je schrijft er wel een heel boek over. Dit vind ik zo intens, dat een moeder over je dochter, over de rug van je dochter… Why? Waarom zou je dit doen?” Abeltje blijft klagen dat ze geen geld krijgt en blijft volhouden dat ze geen geld wil. Geloof jij er iets van?