Zien: Bizar filmpje van agressieve Matthijs van Nieuwkerk gaat massaal rond!

Matthijs van Nieuwkerk wordt al een behoorlijke tijd achtervolgd door de meest schokkende beschuldigingen. De presentator blijkt een ware tiran te zijn geweest in zijn tijd als presentator bij De Wereld Draait Door. Anderhalf jaar lang heeft Matthijs zich schuil gehouden in zijn huis omdat hij niet meer aan het werk kon als presentator. Dit jaar zou hij eindelijk weer aan de slag gaan, hij heeft een nieuw contract getekend bij RTL. Echter werd dit contract al getekend voordat het rapport over de misstanden en het grensoverschrijdende gedrag bij DWDD af was. Inmiddels is het rapport uitgekomen en het is nog veel schokkender dat gedacht, Matthijs heeft al voor zijn start bij RTL zijn bureau mogen opruimen. Hij is met zijn vriendin gevlucht naar het buitenland. Maar wat nu… Dat kunnen we je vertellen, er komt nog véél meer aan.

Matthijs van Nieuwkerk gefilmd tijdens wangedrag

Bridget Maasland liet al weten dat er ook op seksueel gebied meer ‘dirt’ aankomt. Echter blijkt er ook bewijsmateriaal van misdragingen van Matthijs van Nieuwkerk te bestaan in de vorm van beeldmateriaal. Sterker nog, dat filmpje gaat nu massaal rond onder oud-medewerkers van DWDD die gezamenlijk in een WhatsApp-groep zitten om deze toestand met elkaar te bespreken en ervaringen te delen. Özcan Akyol heeft gisteren bij Vandaag Inside laten weten dat hij de beelden al een aantal keer heeft gezien van verschillende mensen. Özcan dacht dat het niet nieuwswaardig was: “Ik dacht dat het geen nieuws was inderdaad. Maar voor de buitenstaanders is het kennelijk nieuws, ja.” Natuurlijk is dat nieuws, het is het eerste directe bewijs van de misdragingen van Matthijs.

Beelden worden tóch gedeeld

Johan Derksen houdt er rekening mee dat het filmpje ‘slim geplakt’ kan zijn: “Als er ex-medewerkers van De Wereld Draait Door filmpjes op internet gooien, dan weet ik al van tevoren… Zonder dat ik ze gezien heb… dat de filmpjes creatief geknipt zijn. Want daar kun je het filmpje veel erger door laten lijken. Je moet wel redelijk slecht in elkaar zitten als een jongen al helemaal kapotgemaakt is om dan nog een keer een mes in z’n rug te willen steken.Özcan stelt dat de oud-medewerkers boos genoeg zijn om het tóch te delen: “Je kunt nu wel concluderen dat die man dit jaar geen televisie meer gaat maken. Dan mag je iemand ook wel met rust laten. Dan moet je niet gaan dreigen met: er komt nog een screenshot of beeldmateriaal of weet ik veel wat. Maar kennelijk zijn ze zó boos op hem en willen ze zó graag wraak nemen dat ze hiermee dreigen.