Serieus hommeles binnen Vandaag Inside: ‘Johan Derksen heeft er geen zin meer in!’

Er is de laatste tijd steeds meer kritiek op Vandaag Inside en dat is inmiddels ook in de kijkcijfers terug te zien. Afgelopen weken zagen we dat René van der Gijp maar liefst twéé keer afwezig was. Hoewel het geldige redenen waren om afwezig te zijn, de verjaardag van zijn zoon onder andere, waren dit voorheen geen redenen om een werkdag over te slaan. Mediakenner Victor Vlam vermoedt dat René er een beetje klaar mee is: “Het geeft aan dat René, die 63 is, mogelijk interesse begint te verliezen in VI. Zou hij bijtekenen als volgende zomer zijn contract verloopt?” Maar René blijkt niet de enige te zijn die er klaar mee is.

Eergisteren was Johan Derksen laat op werk vanwege een operatie in de middag. Buitengewoon knap op een paar uur later toch nog in de studio te verschijnen natuurlijk, zeker op 75-jarige leeftijd. Maar dat kostte wel kijkcijfers omdat de hele aflevering naar achteren was verplaatst. Kijkcijferspecialist Tina Nijkamp meldt: “VI Oranje begon in de verlenging, op zich niet zo heel erg, maar werd alsnog toch beetje genekt in de totaalcijfers doordat er strafschoppen kwamen. 498 duizend kijkers kijkers op SBS 6.

Is Vandaag Inside op zijn retour?

Gisteravond was het natuurlijk feest, Oranje heeft Turkije verslagen. In de studio van VI was daar echter weinig van te merken en Wilfred Genee stoorde zich daar aan: “Wat is dit jongens? O, we zitten opeens al een hele tijd over Engeland te praten. Ik denk dat we heel blij zijn met Oranje, maar ga door. Dit interesseert ons toch geen hout op dit moment? We hebben gewonnen man? Wat is dit? […] Het is echt een voetbaluitzending dit. Dat maken we ook weer eens mee!

Marcus den Blanken mist van alles in VI: “Er zit gewoon nul oranje aan. Er is gewoon niks bijzonders aan. Ze zitten in de studio, Johan Derksen zit ouderwets te mopperen. Ik vond eigenlijk het voorprogramma, De Oranjezomer met Hélène, meer oranjegevoel hebben. Dat was met een mooie locatie, dat gebeurde wat. Ik zit nu gewoon naar een reguliere aflevering van VI te kijken die veel te laat wordt uitgezonden. Ik ben een beetje teleurgesteld.Manuel Venderbos laat weten dat Johan geen zin meer heeft om over voetbal te kletsen: “Ja, er zitten mensen bij die helemaal geen zin in hebben in voetbal. Het wás cult, er gebeurde wat, het was leuk. Ik snap: als ik nu naar buiten toe kijk… Ja, je kan geen zomers gevoel hier in Nederland opwekken, maar had even iets meer gedaan dan zo’n verschrikkelijke studio.” Is VI op zijn retour? Ook Angela de Jong heeft kritiek: