Nikkie Plessen zet huis in Amsterdam te koop: ‘16.556 euro per vierkante meter!’

Nergens in Nederland is de vierkante meterprijs zo hoog als in Amsterdam. Voor een mooi appartement betaal je tegenwoordig al gauw 10.000 euro per vierkante meter, daar gooit modekoningin Nikkie Plessen nog even een schepje bovenop. Nikkie Plessen heeft met haar modemerk miljoenen weten te verdienen waardoor haar vermogen momenteel op ruim 33 miljoen euro zit. Hoewel haar merk behoorlijk in de problemen zit, lijkt het vooralsnog goed te gaan. Natuurlijk heeft Nikkie een man met een behoorlijk vermogen. Ruben Bontekoe zit namelijk ook op een eigen vermogen van ongeveer 30 miljoen euro. Het stel heeft duidelijk niets te klagen.

Zo’n 20 jaar geleden hebben Nikkie en Ruben een pandje gekocht aan het Vondelpark in Amsterdam. Wie Amsterdam een beetje kent weet dat dát een van de meest populaire buurten van de stad is. Voor de rijken dan. De extreem rijken. Nikkie en Ruben bezitten daar namelijk een huis van 331 vierkante meter. Met een vierkante meterprijs van 10.000 euro zit je dan natuurlijk al gauw op 3,3 miljoen euro. Maar, we zeiden al dat Nikkie daar een schepje bovenop doet.

Nikkie Plessen wil scoren!

Het huis heeft een tuin van 100 vierkante meter en een riant dakterras waarmee je boven de autogeluiden van de stad vast de vogeltjes in het Vondelpark kunt horen zingen. Dat, en het feit dat er geen hoekje is die geen designspecialist heeft gezien, maakt dat Nikkie en Ruben een véél hogere prijs vragen. Voor 16.556 euro per vierkante meter kun je het huis van Nikkie en Ruben kopen. Dat komt dus neer op bijna 5.500.000 euro. Ja, vijfeneenhalf miljoen euro. Daar krijg je wel een lift in je huis voor terug, een thuisbioscoop, een wijnkelder en een aantal slaapkamers en badkamers. Nikkie in de lift: