Kritiek wordt PowNed-verslaggever op Taylor Swift-schandaal fataal: ‘Nooit meer aan de bak!’

De kritiek op PowNed na het item bij Taylor Swift is gigantisch en lijkt steeds groter te worden. Inmiddels heeft de omroep de video al van het internet weggehaald door aanhoudende kritiek en officiële klachten. Maar de manier waarop er in de eerste dagen met de klachten werd omgegaan is niet best volgens critici. Angela de Jong is woest op Abel Bijlsma, de nieuwste PowNed-collega van Rutger Castricum. Angela stelt: “Die seksistische eikel met z’n roze plopkap? Nooit meer aan de bak!

Het PowNed-item heette: “Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift!” Juist, dat gaat dan dus ook om minderjarige meisjes. Verslaggever Abel Bijlsma ging met belastinggeld naar de Johan Cruijff ArenA om vrouwen en jonge meisjes een ‘meet and greet’ te beloven door ze opdrachtente geven als hun borsten te laten zien of te tongzoenen met wildvreemden. Bizar.

Gloednieuwe PowNed-verslaggever mag inpakken!

Angela schrijft een woeste column in het AD: “Tongzoenen met een volslagen vreemde? Je blote borsten laten zien? Hilarisch toch als die domme meiden daarin trappen. En als beloning zetten hij en Powned ze online weg als ‘sletjes’”, schrijft een meer dan pissige Angela de Jong in haar AD-column. Sletjes. Goh. Ik was er gewoon even stil van. Vrouwen en meisjes ‘sletjes’ noemen. Je moet het maar durven als publieke omroep die elk jaar een bak belastinggeld incasseert.

Angela was overigens al klaar met PowNed, nu helemaal: “Ik wist al dat sommige tv-makers gewetenloos zijn en weinig respect in hun donder hebben. Maar weet u wat nóg triester is? De laconieke reactie van Powned-directeur Dominique Weesie op de klachten over het filmpje. Let wel: deze Dominique is zelf vader van een dochter. Benieuwd hoe hij reageert als zij als slet wordt weggezet, nadat ze in de val is getrapt van een lul van een tv-maker.” Dit zal mogelijk nog veel grotere gevolgen hebben. De nieuwste aanwinst van PowNed, verslaggever Abel Bijlsma, lijkt een korte carrière te hebben gehad. De klachten stapelen zich nog altijd op: