Foto: Mysterie rondom Joost Klein opgelost, dít is zijn bloedmooie vriendin!

Joost Klein is in één klap wereldberoemd geworden door zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. In Nederland en Duitsland was Joost al behoorlijk bekend onder jong publiek vanwege zijn opvallende muziekstijl en optredens waar hij en het publiek compleet uit hun dak gaan. Vanwege zijn diskwalificatie op het Songfestival werd Joost alleen maar bekender. Nadat een cameravrouw een klacht had ingediend vanwege een vermeende aanvaring die zij direct na Kleins optreden met hem zou hebben gehad werd een onderzoek gestart. Hangende het onderzoek besloot de EBU om Klein te diskwalificeren voor de finale.[23][24][25][26] Het was de eerste keer dat een land tijdens het evenement werd gediskwalificeerd. Desondanks werd Europapa goed beluisterd: Het lied stond na afloop van het songfestival in meerdere Europese hitlijsten.

Kortom, hoewel Joost werd uitgesloten van het Songfestival heeft het hem alleen maar bekender en succesvoller gemaakt. Ook het volgeraantal op Instagram is van 600.000 naar ruim 1,8 miljoen geschoten.

De vriendin van Joost Klein

Toch houdt Joost zijn leven behoorlijk privé. Men weet eigenlijk weinig over de artiest, behalve wat hijzelf naar buiten brengt. Na zijn diskwalificatie was er een run gaande onder talkshows om hem zo snel mogelijk aan een tafel te krijgen en hierover te praten. Joost is echter nergens verschenen. Het is duidelijk dat Joost zijn leven privé wil houden, ook zijn liefdesleven is een raadsel voor zijn fans. Toch lijkt daar nu wat over naar buiten te zijn gelekt.

In het nummer ‘feminist on da block’ blijkt Joost over zijn vriendin te praten: “Wat kom je onbeschoft doen. Fluit niet naar mijn vriendin please. Duw je van de berg zonder je skis!” Met Vice heeft Joost weleens over zijn ‘liefdesleven’ gesproken: “Ook ik ben soms supergeil, alleen ik heb liever een goed gesprek, dan seks.” Juist, een wilde avond is voor Joost en zijn vriendin dus niet meer dan een goed gesprek aan de eettafel. Maar wie is zijn vriendin? Toen Joost nog een YouTuber was, liet hij zijn vriendin dus wél zien. Hoe ze heet durven we niet te zeggen, maar ze bestaat dus wel:

Joost klein