Foto: Ali B vandaag niet bij uitspraak maar wel intens sneu op straat gefotografeerd!

Vandaag is de zitting van Ali B waarbij hij gaat horen of hij schuldig bevonden zal worden of vrijgesproken wordt. Met andere woorden, dat betekent dus ook dat Ali voor een aantal jaar de bak in zal vliegen. De eis van het Openbaar Ministerie is 3 jaar. Een opvallende mededeling eerder deze week, Ali zal zelf niet aanwezig zijn bij de uitspraak. Misdaadverslaggever bij RTL Boulevard Jermaine Ellenkamp denkt te weten waarom: “Ali plaatste zichzelf tijdens het proces op de voorgrond. Dat begon al op dag één, toen hij met een lach en vol vertrouwen de parkeergarage uit liep en interviews gaf. Pas op de derde dag van het proces remden zijn advocaten hem af. Misschien dat ze hem nu hebben geadviseerd om niet te komen. Want als hij veroordeeld zou worden, zouden de interviews heel ongemakkelijk worden.

Ook John van de Heuvel heeft van zich laten horen: “Ik vind het eerlijk gezegd een beetje een zwaktebod. Hij heeft veel de media te woord gestaan ook. Dan vind ik dat je ook een kerel moet zijn en als de rechtbank dan het oordeel gaat uitspreken, dan moet je daar gewoon gaan zitten en het aanhoren. Er is daar heel stevig verweer gevoerd door de advocaat, maar ook door Ali zelf. Dan moet je ook mans genoeg zijn om publiekelijk op de uitspraak te reageren.”

Ali B niet bij uitspraak, is rondjes aan het scheuren

Veel mensen denken dat Ali naar het buitenland gevlucht is om daar zijn uitspraak af te wachten. Wellicht wordt het hem wel allemaal te heet onder de voeten. Toch lijkt de rapper het land niet te verlaten. Gisterochtend is de 42-jarige man namelijk nog op zijn fatbike gespot terwijl hij rondjes door de wijk aan het scheuren was. Juist, op zo’n fiets waar uitsluitend tieners en mafklappers op rondjes rijden.

John vermoedt dat Natacha Harlequin het zó slecht gedaan heeft dat dát de reden van zijn afwezigheid is: “Hij heeft zelfs een speciale media-advocaat nog ingehuurd, Natacha Harlequin. Overigens geen groot succes is dat geworden. Misschien heeft dat er ook wel toe geleid dat hij nu heeft besloten om dan maar die media helemaal te vermijden.” Ali op zijn fatbike:

Ali B