Einde carrière voor Matthijs van Nieuwkerk: ‘Op seksueel gebied gaat een beerput open!’

Het leek even of Matthijs van Nieuwkerk zijn carrière als presentator weer kon doorzetten bij RTL. De presentator werd vanwege bizarre verhalen over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer van DWDD gecanceld. Er is een groot onderzoek ingesteld naar de misdragingen van onder andere Van Nieuwkerk. Echter heeft de presentator al een nieuw contract getekend bij RTL voordat dit onderzoek afgerond was. April zou de maand zijn dat we Matthijs weer op televisie konden aanschouwen, het onderzoek heeft echter roet in het eten gegooid. Er blijkt nog veel meer mis te zijn gegaan dan tot nu toe bekend was, en er komt nóg meer aan. Matthijs kan inpakken. Zo zou er een medewerkster bij DWDD de minnares van Matthijs zijn geworden. Ze moest afgekocht worden voor 20.000 euro toen de affaire voorbij was. Het wordt nog véél gekker.

Matthijs van Nieuwkerk nog lang niet jarig

Bridget Maasland zag het al aankomen, vertelt ze in de BLVD podcast: “Ik moet je heel eerlijk bekennen: toen destijds het Volkskrant-artikel naar buiten kwam dacht ik eerlijk gezegd, met wat wij allemaal wel een beetje hoorden in de wandelgangen en wat er gonsde achter de schermen, dat het eigenlijk over heel iets anders zou gaan. Dat het over seksueel grensoverschrijdend gedrag zou gaan. En nu komt daar langzaamaan toch ook een topje van de ijsberg over naar buiten. En dan heb ik het niet over privésfeer, want wat jij in je privétijd doet moet je helemaal zelf weten, maar dan heb ik het over de machtsverhoudingen. Een presentator met een stagiaire.” Volgens Bridget is dit dus nog maar het topje van de ijsberg, er komt nog veel meer aan.

‘Knappe meisjes mogen blijven’

Rob Goossens vindt het onbegrijpelijk wat zich daar allemaal afgespeeld heeft: “Dan ben je zogenaamd Champions League aan het spelen, maar de niet-functionerende maar wel knappe meisjes mogen blijven. En anderen die gewoon inhoudelijke kritiek leveren op een beslissing, die worden eruit geflikkerd.” Bij Matthijs van Nieuwkerk had je dus meer aan je cupmaat dan aan je kennis. Bridget stelt: “Maar dat kwam toen niet naar buiten. Dat komt nu wel langzaamaan een beetje naar buiten. Matthijs is niet achterlijk, hè? Hij weet heus wel wat er wel en niet is gebeurd. En hij weet ook wel dat dit niet de weg is. Óf hij ziet het echt niet, maar dat zegt ook heel veel…” Critici achten de kans dat Matthijs nóóit meer aan de bak zal koen als presentator behoorlijk groot. Echter weten wij ook dat zenderbazen geld vaak belangrijker vinden dan de juiste keuze maken.