Deze foto van “graatmagere” Sonja Bakker zorgt voor geschokte reacties!

Sonja Bakker, wie kent haar niet. De blondine is inmiddels een begrip in Nederland wanneer het gaat om gezonde voeding. De bekende gewichtsconsulent postte deze week een foto op haar social media waarin ze op het strand stond met haar man en kind. Maar volgers en fans zien maar één ding, en dat is een gewichtsconsulent die volegns hen wel “héél mager” is. Een fan die het voor haar heeft opgenomen schrijft het volgende: “Voor degene die hier vinden dat ze te dun is. Lees even haar verantwoording die ze blijkbaar aan jullie uit moet leggen omdat jullie je zo nodig overal mee moeten bemoeien. Ze heeft haar vader pas verloren en sja, hoe raar is het dan dat je tijdelijk even je eetlust verloren bent. Mensen, bemoei je gewoon eens met je eigen leven! Omdat ze toevallig boeken schrijft om af te vallen betekent nog niet dat jij je met haar leven hoeft te bemoeien. Get a life!”

Sonja Bakker volgens volgers “véél te mager”

Die verantwoording heeft ze inderdaad afgelegd, ook op social media. Later op diezelfde dag plaatste de blondine namelijk een foto, opnieuw op het strand. Hierin laat ze weten wat er precies is gebeurd waardoor ze zoveel is afgevallen. En dat is nogal een hartverscheurend verhaal. De desbetreffende foto waar zoveel kritiek op is geweest is hieronder te zien. Onder de foto gaat het artikel verder waarin onder andere haar verantwoording te lezen is.

Een verantwoording op social media

Sonja Bakker schrijft onder de volgende foto: “Lieve volgers. Vanmorgen posten ik een foto dat ik heel happy ben. Heerlijk 10 km gelopen met mijn dierbaren. Heel veel mensen vinden mijn blijkbaar op dit moment te dun en te mager. Ik kan jullie zeggen, verdriet gaat je niet in je koude kleren zitten. Inderdaad, ik ben afgelopen maanden een paar kilo afgevallen. Mijn vader, en beste vriend, is 2 maanden geleden overleden. Wij hebben hem een jaar lang dag en nacht verzorgd met zoveel liefde. Door al het verdriet, wat een plekje moet krijgen, ben ik juist gaan wandelen met mijn hond en familie in de natuur. En inderdaad geen trek in eten en tranen met tuiten. Sorry lieve volgers, ik vind dat ik dat even met met jullie moet delen. PS: deze foto is een half jaar geleden, voordat mijn vader is overleden. Maar evengoed maakte we met onze lieve kinderen het beste ervan. Wil iedereen steunen die iemand is verloren in deze tijd.