Chateau Meiland wéér in prijs verlaagd, nu net zo duur als Hollands rijtjeshuis!

De familie Meiland lijkt het welbekende kastee in Frankrijk, Chateau Meiland ofwel Chateau Marillaux, niet aan de straastenen kwijt te kunnen. Dit zou verschillende redenen hebben. Natuurlijk valt het kasteel niet in een prijsklasse die iedereen zou kunnen betalen. het kasteel is in Nederland erg bekend maar in Frankrijk, waar het staat, niet zo. Maar er blijken ook nog een hoop mankementen te zijn waardoor de prijs van het kasteel veel te hoog zou zijn. Het kasteel stond tot voor kort op de markt voor een prijs van 1.250.000 euro maar is inmiddels in prijs verlaagd naar 998.000 euro. Meer dan een kwart miljoen eraf dus. Maar nog steeds lijkt het kasteel onverkoopbaar te zijn. Dat heeft een aantal hele duidelijke redenen.

Chateau Meiland op de kop tikken voor een paar ton? Nog even wachten!

Het kasteel heeft veel mankementen, de gehele bekabeling van de elektriciteit is aan vernieuwing toe en het dak moet ook opnieuw geplaatst worden. Het zwembad is niet verwarmd en er zit enkel glas in de ramen. Daarbij staan in een straal van 50 kilometer van het kasteel genoeg andere kastelen te koop voor prijzen vanaf 190.000 euro. ‘Hollywoodhuizen.nl‘ laat weten dat de familie zelfs met een bedrag van 400.000 euro rekening moeten houden. Regionale makelaars schatten de verkoopprijs tussen de 5 en 6 ton, nog niet eens de helft van de oorspronkelijke vraagprijs. Maar nog altijd minder dan veel vervallen rijtjeshuizen in Nederland zoals je in de link hieronder kunt zien. Tekst gaat verder onder de video:

Net binnen: Hét bewijs: “Martien Meiland is een acteur en alles is nep..”

Beschrijving van het Chateau!

Je koopt een kasteel met maar liefst 5 royale gastenkamers, die allen voorzien zijn van eigen sanitair. Van de 5 gastenkamers betreffen er twee een suite (bestaande uit twee kamers, met daartussen een badkamer) voor 4 personen. De overige kamers zijn geschikt voor 2 personen. Met kamerprijzen variërend van € 170,- tot € 220,- kan er met het chateau een goede boterham verdiend worden. Behalve de 5 kamers, is er op het perceel van maar liefst 6 hectare ook een volledig gerenoveerde en ingerichte gite voor 6 personen van 80m2. Een zwembad, aangelegd in 2019, geeft verkoeling op warme zomerdagen. Ook voor de toekomstige eigenaar is er volop woonruimte aanwezig.
(Via benb-tekoop)