Buren klaar met Bridget Maasland en sturen politie op haar af: ‘Té ordinair!’

Bridget Maasland is naar eigen zeggen een beetje ‘weggepest’ uit haar BN’er-buurt in Amsterdam. Momenteel woont Bridget aan de Nassaukade in de hoofdstad maar vorig jaar woonde ze nog in de Van Breestraat, daar stikt het van de bekende Nederlanders en oud geld. Heb je daar geen dikke Porsche of Range Rover voor de deur staan, dan hoor je er natuurlijk niet echt bij. Bridget geeft aan dat ze daar niet echt welkom was. Op een zondagmiddag had Bridget een feestje gegeven in haar tuin waar ze twee optredens had van Karin Bloemen en Mick Harren, dat heeft ervoor gezorgd dat de bom is gebarsten bij de buren.

De buren hebben namelijk de politie op Bridget afgestuurd. Niet vanwege geluidsoverlast, maar vanwege Mick Harren. Bridget vertelt in Het Parool: “Die middag kregen we politie aan de deur. Niet vanwege het geluid, het ging over Mick Harren. Die vonden de buren te ordinair. De politieagenten moesten er zelf ook een beetje om lachen, ze wisten niet wat ze ermee aan moesten.

Bridget Maasland weggepest

Bridget vertelt dat ze nooit echt welkom was in de dure buurt: “Het was een mooie buurt en een prachtig huis, alleen heb ik me er nooit echt thuis gevoeld. Ik kreeg niet met iedereen aansluiting. Een vinger heb ik er nooit helemaal op kunnen leggen, maar ik kreeg het idee dat de oude bewoners, het oude geld, het niet fijn vonden dat mensen zoals ik [tv-mensen] daar kwamen wonen. Ja, daarvan woonden er ook wel veel. Aan het einde, voordat ik verhuisde, begonnen kinderen uit de buurt op straat foto’s te maken, alsof ze paparazzi waren. Die verkochten ze aan de bladen.

Hoewel haar vrienden om de hoek woonde zit Bridget nu toch beter: “Winston Gerschtanowitz woonde tegenover me, Leco van Zadelhoff naast me. In de straten erachter woonden Trijntje Oosterhuis en Ruud de Wild, Jack Spijkerman natuurlijk. Ongeveer iedereen die iets deed in de tv woonde daar.” De Nassaukade bevalt beter volgens Bridget: “Het is aan de straat, op de onderste verdieping, maar je zit net iets hoger en er zijn geen overburen.” Zou jij naast Bridget willen wonen?