Angela de Jong waarschuwt ouders voor Jeroen Rietbergen: ‘Hou je dochters thuis!’

Angela de Jong heeft ouders, en dan voornamelijk de moeders, in Nederland gewaarschuwd om hun dochters thuis te houden wanneer Jeroen Rietbergen in de buurt is. In januari 2022 werd Rietbergen gevraagd om een reactie op aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The voice of Holland. Tim Hofman kreeg 19 meldingen binnen over Rietbergen tijdens zijn onderzoek voor de aflevering BOOS: This is The Voice, die een week later zou worden uitgezonden. In een publiekelijke verklaring erkende Rietbergen seksueel wangedrag en stapte per direct op als bandleider bij The Voice. Even later zou dit gaan om verkrachting. Inmiddels heeft Justitie de aangifte van verkrachting tegen Rietbergen geseponeerd. Er is te weinig bewijs tegen de voormalige bandleider van The Voice. Linda de Mol lijkt hem weer volledig in haar armen te hebben gesloten.

Jeroen Rietbergen onder de loep genomen door Angela de Jong

Jeroen wordt ook wel ‘Vieze Jeroentje’ genoend, en dat is niet voor niets volgens Yvonne Coldeweijer maar ook volgens mevrouw De Jong. De advocaat van Rietbergen kreeg er al eens van langs door Angela in de talkshow van Renze Klamer. Angela blikt terug op dat moment: “Afschuwelijk, de manier waarop die man over een slachtoffer praatte en over de zaak praatte. Hij deed een poging om Jeroen heel opzichtig wit te wassen, alsof er niks aan de hand was… Ja, dat gaat echt dwars in tegen heel mijn rechtvaardigheidsgevoel. Jij hebt ook een dochter. Nou, sorry hoor. Alles in mij ging rechtop staan van die vent. Ik dacht dat we met z’n allen ook wel wat geleerd hadden van The Voice, dat je in ieder geval slachtoffers heel liet.” Vervolgens richt Angela zich op het seponeren van de verkrachtingszaak.

Angela vindt het bizar wat er is gebeurd tussen Jeroen en slachtoffer

Angela: “Ze kunnen niet bewijzen dat er dwang is geweest. Dat vind ik zelf wel enigszins opmerkelijk. Want alleen al het leeftijdsverschil tussen die twee. Zij was 19 op dat moment, hij 47… Zou toch wel iets moeten duiden op machtsverhoudingen. Wat natuurlijk onverlet blijft, is dat er in die BOOS-aflevering negentien meldingen zaten tegen Jeroen Rietbergen. Jij liet net een stukje horen van een jong meisje, dat ook zoals Nienke 17, 18, 19 is geweest, en die dus d*ckpics kreeg en die te horen kreeg: ‘Hoe ben jij aan de onderkant geschoren?’, en nog wel meer, waar echt je maag van omdraait. En dat is misschien niet strafbaar, maar dat is wel uiterst moreel laakbaar. En als ik dan zo’n advocaat hoor zeggen van: ‘Nou ja, er is niks bewezen en heel Hilversum staat alweer te popelen om met hem te gaan werken’, dan denk ik: nou je hebt er heel weinig van begrepen.

Jeroen moet alsnog bestraft worden volgens Angela

Jeroen Rietbergen verident alsnog straf volgens Angela de Jong: “Ik bedoel: de verhalen zijn natuurlijk dat er meerdere mensen zijn geweest die naar de leiding van Talpa zijn toegestapt om te zeggen dat hij zijn handen niet kon thuishouden en dat hij allemaal vieze dingen deed en vieze dingen stuurde. En dat ze dat vervolgens met een mantel van liefde hebben bedekt.Angela waarschuwt moeders in Hilversum voor Vieze Jeroentje: “Nou, ik zou zeggen: ‘Moeders, hou je dochters thuis als hij in de buurt is.’ […] Maar je weet wie z’n zwager is, je weet wie z’n vrouw is. Zou hij ooit echt gestopt zijn met werken? Dat vraag ik me ten zeerste af, of hij achter de schermen gewoon nog van alles gedaan heeft.” Hier meer:


Via