15-jarige André kreeg wekelijks maandsalaris aan stapgeld van Rachel Hazes: ‘Voor cocaïne!’

Rachel Hazes heeft naar eigen zeggen de verslaving van haar zoon, André Hazes, zelf gefinancierd in zijn jeugd. We weten inmiddels allemaal dat André een lastige jeugd heeft gehad en dat daar waarschijnlijk al zijn verslavingen en mentale problemen vandaan komen. Rachel heeft een ietwat openhartig interview gegeven in de podcast Wat Kan Er Nou Gebeuren. Hierin vertelt Rachel dat ze vroeger, toen André nog maar 15 was, ruim 200 euro pér week meegaf aan haar puberzoon voor drank. Rachel vertelt: “André ging best wel jong stappen, met 15 al. Dan geef je natuurlijk je zoon geld mee, omdat hij dan ook de taxi heen kreeg en hij bleef bij een vriend slapen. Die was ook zeven jaar ouder. En ik dacht: die kwam ook uit een hele goede familie. Dus ik dacht: nou, dat zit wel goed.” Wanneer je zoon vervolgens om méér geld vraagt, ze je natuurlijk nee. Nou, Rachel niet.

Rachel Hazes financierde verslaving van 15-jarige zoon!

Rachel besloot André méér te geven: “Hij was dan 15 dat hij ging stappen en dan gaf ik 200 euro mee. En dan ging hij een week later weer en zei hij: ‘Ja, maar ik moet wel meer geld hebben hoor, want met 200 red ik het niet.’ En dan zei ik: ‘Ja, maar wat doe jij dan?’ En dan zei hij: ‘Ja ma, je bent met allemaal gasten, je doet even een rondje.’ Dan dacht ik: ja, het is ook allemaal best wel duur voor die jeugd.” Hoeveel gaf Rachel dan mee, een maandsalaris: “Bij wij spreken wel ja. En dat had eigenlijk het sein voor mij moeten zijn om door te hebben dat hij natuurlijk gebruikte. Ja, daar ben ik allemaal later achter gekomen toen André natuurlijk in de kliniek zat. Achteraf bleek dat André vanaf zijn vijftiende al eens gingen gebruiken.” Gekker gaat het niet worden, of toch wel?

Maar waarom?

Rachel Hazes denkt dat André zonder al dat geld het ándere verkeerde pad op was gegaan: “Toch qua opvoeding misschien toch te vrij geweest. En te makkelijk. Maar ja, aan de andere kant, dan moet je dat ook maar weer gelijk loslaten, want stel dat ik hem dan wel sterk had opgevoed, ja, dan was het misschien ook weer een heel stiekem kind geworden. Had hij misschien wel een bank overvallen. Ja, ik zeg ook maar iets geks, maar… Dus ja, ik heb het mezelf wel heel erg kwalijk genomen.” Voor Rachel was de keuze tussen een verslaafd kind en een kind als bankovervaller dus snel gemaakt:


Via Mediacourant