Willem Alexander volgens media in levensgevaar vanwege longziekte!

Koning Willem Alexander zou volgens verschillende media in levensgevaar verkeren op dit moment vanwege een ernstige longziekte. Het balletje is begonnen te rollen bij de Duitse media zoals het boulevardblad Freizeit Express. Het Nederlandse weekblad Story is al verhaal gaan halen bij de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst maar die willen niet ingaan op zogeheten ‘geruchten en speculaites’. Opvallend is dat De Rijksvoorlichtingsdienst in 1999 meldde dat de koning destijds een ziekte had overwonnen. Het ging hierbij om ziekte van Besnier Boeck, ook wel sarcoïdose genoemd. Nu willen we natuurlijk wel weten wat deze ziekte precies inhoud.

Willem Alexander ernstig ziek

Daarvoor kijken we graag op de website van het Longfonds. Die weten het volgende over de zikte te melden: “Sarcoïdose is een ziekte waarbij er vaak onverwacht ontstekingen ontstaan in organen en weefsels van ons lichaam. Bij zo’n ontsteking worden er veel afweercellen aangemaakt (witte bloedlichaampjes), die zich ophopen. Zo’n ophoping noemen we een granuloom. Bij de meeste mensen met sarcoïdose verdwijnen de granulomen vanzelf, soms zonder dat ze er überhaupt iets van hebben gemerkt. Andere patiënten blijven echter zitten met de granulomen. Dit brengt het functioneren van organen in gevaar. Ook het littekenweefsel dat soms op de plaats van de granulomen ontstaat, is schadelijk voor organen en weefsels.”

“Stress is een grote factor”

Het blad dat de ‘roddel’ is begonnen denkt de opdoemende ziekteverschijnselen te kunnen linken aan stress. Hij, Dr. Michael Barczok, zegt: “Stress is zeker een ongunstige factor bij deze ziekte. In vroegere tijden zou men deze ziekte ook met rust behandelen, maar dat is tegenwoordig nog zelden mogelijk.” Stress is natuurlijk geen uitzondering in deze tijden waarin de coronacrisis iedere dag om ons heen is. Helemaal als Koning der Nederlanden. De RVD heeft vooralsnog niets naar buiten gebracht omtrent Willem Alexander.

Zie ook: Willem Alexander zet huis te koop voor maar anderhalve ton!