Koning Willem Alexander heeft volgens het AD geen rekening gekregen van de overheid voor de inrichting van zijn huis, Paleis Huis ten Bosch. Hij zou wel hebben mogen meebeslissen over het interieur. Dit zou blijken uit een brief van het ministerie van binnenlandse zaken. Het NRC Handelsblad zou het ministerie hebben gevraagd om inzicht te geven in hoeveel de overheid zou bijdragen aan de inrichting van het woongedeelte. Dit is tot nu toe geweigers om de “persoonlijke leefsfeer” van de koning te bschermen. De renovatie en de inrichting zou dan ook tot één project behoren.
Inrichting voor huis Willem Alexander kost niet niks
Er zouden tal van bekende Nederlandse ontwerpers zijn ingehuurd voor de inrichting. Een totaal bedrag zou gekomen zijn op 63,1 miljoen euro waarvan alle kosten op de rekening van de overheid zijn gekomen. Behoorlijk stulpje dus!
Zie ook: Zó zag Koningin Maxima eruit in haar studententijd!
Paleis ten Bosch
Paleis Huis ten Bosch in Den Haag is het woonpaleis van koning Willem-Alexander en zijn gezin. Het werd in het midden van de zeventiende eeuw gebouwd in opdracht van prins Frederik Hendrik van Oranje en zijn vrouw Amalia van Solms en in de eerste helft van de achttiende eeuw uitgebreid door prins Willem IV van Oranje-Nassau. De Oranjezaal is beroemd vanwege de vele monumentale schilderstukken. Het paleis, dat de officiële residentie is van de Koning der Nederlanden, wordt als zodanig tevens gebruikt voor een deel van zijn representatieve functies. Paleis Huis ten Bosch bevindt zich in het Haagse Bos en is eigendom van de Staat der Nederlanden. Het heeft een vloeroppervlak van 8785 m² en ligt op een terrein van zestien hectare. Het Rijk is verantwoordelijk voor de bouwkundige staat, stoffering en inrichting. Huis ten Bosch behoort tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.