Amalia krijgt vanaf volgend jaar dit gigantische bedrag gestort!

Wanneer Amalia, de prinses van Nederland, achttien wordt krijgt ze de uitkering van haar leven, zo meldt de NOS. Ze zal in december dit jaar 17 jaar geworden, dat betekent dus dat het nog 1 jaar zal duren, vanaf dan. Vanaf haar verjaardag op 7 december in 2021 krijgt ze voor de resterende drie weken van dat jaar ongeveer het bedrag van 101.000 euro. Belastingvrij natuurlijk. Dat is zo’n 4.000 euro per dag. Na 2021 zal ze jaarlijks zo’n 1.500.000 per jaar ontvangen. Het bedrag zal ook nog elk jaar meegroeien met de stijging van de prijzen en de ambtenarensalarissen.

Flink bedrag voor Amalia

Niet alles mag ze zomaar uitgeven aan dingen die ze leuk vindt: 263.000 euro daarvan is haar eigen inkomen. Niet dat dat niet veel is. De overige 1.232.000 euro is voor de ‘personele en materiële uitgaven’ van ‘de vermoedelijke opvolger van de koning’. Voorlopig verdient ze nog niet meer dan haar vader. Willem-Alexander verdient 5.548.000 per jaar, waarvan 888.000 euro voor hemzelf bestemd is. Maar de meeste mensen zijn het er niet mee eens:
Zie ook: Uitgaven van Willem Alexander aan Koningshuis “buitensporig veel”!

Uitgaven in het Koningshuis

Koning Willem Alexander heeft volgens het AD geen rekening gekregen van de overheid voor de inrichting van zijn huis, Paleis Huis ten Bosch. Hij zou wel hebben mogen meebeslissen over het interieur. Dit zou blijken uit een brief van het ministerie van binnenlandse zaken. Het NRC Handelsblad zou het ministerie hebben gevraagd om inzicht te geven in hoeveel de overheid zou bijdragen aan de inrichting van het woongedeelte. Dit is tot nu toe geweigerd om de “persoonlijke leefsfeer” van de koning te bschermen. De renovatie en de inrichting zou dan ook tot één project behoren. Er zouden tal van bekende Nederlandse ontwerpers zijn ingehuurd voor de inrichting. Een totaal bedrag zou gekomen zijn op 63,1 miljoen euro waarvan alle kosten op de rekening van de overheid zijn gekomen. Behoorlijk stulpje dus!