WhatsApp-oplichter doet zich voor als… 2-jarige dochter van deze moeder!

Wanneer je geen ambities of enig gevoel voor je medemens hebt, dan kun je altijd nog WhatsApp-oplichter worden. Veel lager dan dat kun je niet zakken, maar het schuift schijnbaar wel geld in het laatje voor degene die slim genoeg zijn. Gelukkig is zo’n 90% van de oplichters op dit platform niet héél snugger en worden ze steeds vaker en sneller opgepakt. Er zijn zelfs mensen die het voor elkaar hebben gekregen om zelf de locatie van hun oplichter te achterhalen door een slim trucje. We hebben de uitleg hiervan in een artikel geplaatst die je kunt zien via de link onder de onderstaande alinea. Maar we gaan nu eerst even kijken naar een oplichter die overduidelijk zijn huiswerk niet gedaan heeft. Of we hebben te maken met een hoogbegaafde 2-jarige die haar BSO vergeten is te betalen!

WhatsApp-oplichter is vergeten de BSO te betalen!

Deze oplichters krijgen vaak hun gegevens vanuit callcenters waar door medewerkers weleens gesjoemeld wordt met klantengegevens. Dan weet je zeker dat je iemand aan de andere kant heb met een kind zodat je verhaal “geloofwaardig” overkomt. Maar dan moet je natuurlijk wel even kijken hoe oud dat kind is om daar je taal op aan te passen. Dat is in dit geval niet helemaal goed gelukt:

Zie ook: Zó weet je binnen 30 sec. de exacte locatie van een WhatsApp-oplichter!

WhatsApp
(Screenshot via Glitz4Kids)

Voorkom oplichting

De website van veilig bankieren geeft de volgende tips om oplichting via o.a. WhatsApp te voorkomen:

  • Installeer geen apps op uw telefoon die zogenaamd van een bank zijn. De apps van banken worden alleen via Google Playstore, Apple Appstore of Windows Store aangeboden.
  • Bescherm uw codes: vul uw gebruikersnaam en wachtwoord voor internetbankieren alleen in op de pagina van uw bank. Klik nooit op een link in e-mail, WhatsApp of sms om op deze pagina te komen, maar type zelf het internetadres van uw bank in uw browser en klik bovenin op ‘Inloggen’. Of gebruik de bank app.
  • Wanneer u koopt of verkoopt op Internet (bv via een advertentiesite) en geld wil overmaken of ontvangen van een (ver)koper, dan is alleen het IBAN-nummer van de ontvanger nodig voor de persoon die wil betalen. Wanneer u om andere gegevens gevraagd wordt, kan het zijn dat u wordt opgelicht.
  • Stuur nooit een foto van uw betaalpas of identiteitsbewijs naar andere personen of instellingen. U leest hierover in de folder Geef oplichters geen kans: een veilig ID.
  • Bij twijfel: bel uw bank.

Via ‘veiligbankieren.nl