WhatsApp-oplichter doet alsof hij ladderzat is om spelfouten te verbloemen!

WhatsApp-oplichters weten nog steeds vaak slachtoffers te maken met hun trucjes. Oudere mensen een berichtje sturen met de melding dat ze hun zoon of dochter zijn en in nood zijn. De nood is dat vrijwel altijd een flinke factuur die onmiddellijk afgelost moet worden om verhoging en daarmee problemen te voorkomen. Voor veel mensen is dit al een bekend fenomeen, maar toch zijn er nog steeds genoeg mensen die er wel in trappen. Je wil natuurlijk weten wat je precies moet doen wanneer zo’n oplichter [plotseling jou te pakken heeft. Je kunt het nummer dan het beste doorspelen aan de politie. Maar uiteraard is het ook fijn om even de tijd van zo’n boefje te verdoen.

WhatsApp-oplichter kan niet spellen dus doet alsof hij zat is!

We zagen van de week al een prachtig voorbeeld van een gesprek met een oplichter die even de schrik van zijn leven kreeg. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat hij het niet nog eens zal proberen. Vaak zijn de oplichters al te herkennen aan hun gebrekkige spelling. Tenminste, wanneer jouw zoon of dochter altijd van de correcte spelling is, dan valt een oplichter snel door de mand. Deze oplichter heeft daar wat op verzonnen, gewoon doen alsof je ladderzat bent:

Zie ook: Zó weet je binnen 30 sec. de exacte locatie van een WhatsApp-oplichter!

Voorkom oplichting

De website van veilig bankieren geeft de volgende tips om oplichting via o.a. WhatsApp te voorkomen:

  • Installeer geen apps op uw telefoon die zogenaamd van een bank zijn. De apps van banken worden alleen via Google Playstore, Apple Appstore of Windows Store aangeboden.
  • Bescherm uw codes: vul uw gebruikersnaam en wachtwoord voor internetbankieren alleen in op de pagina van uw bank. Klik nooit op een link in e-mail, WhatsApp of sms om op deze pagina te komen, maar type zelf het internetadres van uw bank in uw browser en klik bovenin op ‘Inloggen’. Of gebruik de bank app.
  • Wanneer u koopt of verkoopt op Internet (bv via een advertentiesite) en geld wil overmaken of ontvangen van een (ver)koper, dan is alleen het IBAN-nummer van de ontvanger nodig voor de persoon die wil betalen. Wanneer u om andere gegevens gevraagd wordt, kan het zijn dat u wordt opgelicht.
  • Stuur nooit een foto van uw betaalpas of identiteitsbewijs naar andere personen of instellingen. U leest hierover in de folder Geef oplichters geen kans: een veilig ID.
  • Bij twijfel: bel uw bank.

Via ‘veiligbankieren.nl