WhatsApp-boefje uren aan het lijntje gehouden door Esther, en doet ze dit!

We hebben ze al een tijdje niet voorbij zien komen. De heerlijke gesprekken van de zogenaamde slachtoffers van WhatsApp-oplichters. Sommige mensen blijken uitstekende toneelspelers te zijn, online dan. Je hebt er vast weleens van gehoord, oplichters die iemand een berichtje sturen met de opmerking dat het hjun zoon of dochter is. Vervolgens, nadat ze denken je vertrouwen te hebben, krijg je de vraag of je even kunt helpen met het betalen van een factuurtje of twee. Vaak komt dit op duizenden euro’s uit. En schijnbaar zijn er dus ook duizenden mensen die hier intrappen. Hoewel we het heerlijk vinden om deze gesprekken te lezen blijft het natuurlijk wel een ernstige zaak. Veel oudere mensen hebben géén idee wat hen overkomt en ze zijn hun geld dan oko vaak voorgoed kwijt.

Esther vs. WhatsApp oplichter: 1 – 0

Maar bij Esther is het gelukkig niet gelukt. Die wist op voorhand al dat ze met een oplichter te maken had en deelde dit op Twitter zodat de rest van Nederland mee kon genieten. We moeten zeggen dat Esther behoorlijk goed is in het ‘aan het lijntje houden’ van deze boef. Ze neemt hem of haar zelfs mee in haar eigen keuken tijdens het koken. Maar aan het einde komt daar gelukkig nog wel abrupt een einde aan:

Zie ook: Zó weet je binnen 30 sec. de exacte locatie van een WhatsApp-oplichter!

WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp

Voorkom oplichting

De website van veilig bankieren geeft de volgende tips om oplichting via o.a. WhatsApp te voorkomen:

  • Installeer geen apps op uw telefoon die zogenaamd van een bank zijn. De apps van banken worden alleen via Google Playstore, Apple Appstore of Windows Store aangeboden.
  • Bescherm uw codes: vul uw gebruikersnaam en wachtwoord voor internetbankieren alleen in op de pagina van uw bank. Klik nooit op een link in e-mail, WhatsApp of sms om op deze pagina te komen, maar type zelf het internetadres van uw bank in uw browser en klik bovenin op ‘Inloggen’. Of gebruik de bank app.
  • Wanneer u koopt of verkoopt op Internet (bv via een advertentiesite) en geld wil overmaken of ontvangen van een (ver)koper, dan is alleen het IBAN-nummer van de ontvanger nodig voor de persoon die wil betalen. Wanneer u om andere gegevens gevraagd wordt, kan het zijn dat u wordt opgelicht.
  • Stuur nooit een foto van uw betaalpas of identiteitsbewijs naar andere personen of instellingen. U leest hierover in de folder Geef oplichters geen kans: een veilig ID.
  • Bij twijfel: bel uw bank.

Via ‘veiligbankieren.nl