Het recept voor een Brabantse Frikandellen Kerstcake Tulband van Betty!

De Kerst van 2020 komt alweer steeds dichterbij, het is zelfs nog maar 8 vrijdagen wachten. Tijd om alvast te bedenken wat je op tafel gaat zetten tijdens het kerstdiner. En wij willen jou daar uiteraard maar al te graag bij helpen. Mocht het zo zijn dat je van frikandellen houdt, dan hebben we iets lekkers voor je. Tenminste, niet wij, maar Betty wel. Voor Omroep Brabant heeft Betty namelijk een Brabantse Frikandellen Kerstcake Tulband gemaakt. Dat klinkt goed moeten we zeggen. Een kleine tip, probeer vóór het Kerst deze cake eerst even voor jezelf te maken om te kijken of ‘ie wel goed smaakt of dat je misschien wat aanpassingen moet doen. Niet dat we aan Betty twijfelen, maar je moet je recept altijd eerst even zelf uitproberen natuurlijk.

De ingrediënten voor je Frikandellen Kerstcake!

We beginnen bij de benodigdheden voor deze prachtige cake. Natuurlijk heb je naast onderstaande ingrediënten ook een tulbandvorm nodig. Mocht je die nog niet hebben, bij de HEMA haal je er een voor een tientje en bij de Lidl nog geen 5 euro. Laten we nu maar eens beginnen met het verzamelen van alle producten. Onder de benodigde ingrediënten en bereiding staat een video van Betty waarin ze alles stap voor stap laat zien!

Zie ook: Zó maak je een “culinair” 5-gangen Frikandellen-Menu!

  • Appelsap (200 ml)
  • Olijfolie (1 eetlepel)
  • Eieren (4 stuks)
  • Snufje zout
  • Bloem (250 gram)
  • Bakpoeder (1 theelepel)
  • Geraspte kaas (150 gram)
  • Gesneden rode ui
  • Frikandellen (4 stuks, licht afbakken)
  • Voor de garnering: curry en mayonaise

De bereiding

Stap 1
De oven voorwerwarmen op 180ºC.
Stap 2
Meng de appelsap, olijfolie, eieren en het zout in een beslagkom tot een glad mengseltje. Gooi vervolgens het bakpoeder door de bloem waarna je het mengt met het eimengsel. Doorroeren tot de klonten helemaal weg zijn.
Stap 3
Doe nu de kaas, de plakjes frikandel en de gesnipperde uitjes erbij en vet de tulband vast goed in. Schep het complete mengsel nu in de cakevorm en plaats hem midden in de voorverwarmde oven.
Stap 4
Stop de Frikandellen Kerstcake 30 tot 45 minuten in de oven. Gebruik een satéprikker om te zien of de cake wel goed gaar is voordat je hem eruit haalt.
Stap 5
Als laatste versier je de cake met lijntjes van mayo en curry om de cake écht speciaal te maken.


(via)