First Dates in scene gezet? Let goed op het glas van meneer!

First Dates is natuurlijk een prachtig programma om te zien. Vaak genoeg vallen de dates volledig in het water wat toch wel stiekem voor een beetje leedvermaak zorgt. Maar er zijn eerder al deelnemers geweest die uit de school geklapt zijn betreffende het programma. De sfeer in het restaurant blijkt volgens hen totaal anders te zijn dan we op televisie te zien krijgen. Barman Victor heeft bijvoorbeeld een oortje in waardoor hij van alles doorgefluisterd krijgt. Ook is er een deelnemer die vertelde dat hij uit zijn date gehaald werd, zijn zendertje bleek niet goed te zitten. Dit bleek onzin te zijn want de redacteur zou heb gevraagd hebben om van gespreksonderwerp te veranderen. Het was waarschijnlijk niet boeiend genoeg voor het programma. Dit heeft een deelnemer laten weten in de Volkskrant.

First Dates tovert glas weg!

Dat het programma niet helemaal loopt zoals we denken, is goed te zien in het volgende fragment. We zien een deelnemer van het programma een glas met daarin iets van water drinken. Terwijl het gesprek doorloopt krijgen we dezelfde meneer in hetzelfde gesprek plots van een andere hoek te zien. En wat zien we daar opeens, zijn glas water is omgetovert tot een biertje. We zouden graag willen weten hoe wij dit ook voor elkaar kunnen krijgen:

Zie ook: Fragment van Yolanthe in ‘Wie het laatst lacht’ is hét bewijs dat het nep is!?

Deelnemer Jaap over zijn ervaring

De deelnemer waar we het eerder over hebben gehad in dit artikel vertelt het volgende over zijn First Dates ervaring: “Zo’n onderbreking is vreemd, want je zit midden in een gesprek. Ik liep achter hem aan, hij friemelde twee seconden voor de vorm aan mijn zender en zei: ‘Luister, jullie praten al een hele poos over toneel, kun je het niet hebben over daten?’ Ik snap dat wel, een gesprek over theater is niet spannend om uit te zenden. Terug aan tafel probeerde ik het gesprek weg te sturen van theater, maar mijn gesprekspartner kwam er steeds weer op terug. Logisch, we waren nog niet uitgepraat. Uiteindelijk werd ook zij zogenaamd meegenomen voor haar zendertje. Ik had ook kunnen denken: als wij het tijdens onze eerste ontmoeting een kwartier over theater willen hebben, dan is dat onze keuze. Maar dat doe je niet.