Wanneer je flink wat borrels hebt, moet je eigenlijk niet meer op WhatsApp zitten. Ook wanneer je een flinke kater hebt kun je maar beter even weg blijven van die app. Waarom? Dat laat coach Johnny je zometeen even zien. Tegenwoordig kun je een verzonden bericht direct weer verwijderen. Dan moet je natuurlijk wel snel genoeg zijn zodat niemand het heeft kunnen lezen, of erger, een screenshot van heeft kunnen maken. Maar wanneer je lam bent of moeilijk brak, dan denk je daar waarschijnlijk ook niet zo snel aan. Nu is het natuurlijk geen probleem wanneer het een appje naar je moeder is met de vraag wat we gaan eten vanavond, maar in Johnny’s geval gaat het om iets héél anders.
Johnny in de groeps-WhatsApp
Johnny is namelijk coach van een pupillen-team op zijn voetbalclub. Daarom zit hij in een groepsapp met alle ouders van de kinderen in zijn team. Maar Johnny heeft ook weer een nieuwe scharrel opgepikt van het weekend waar hij even flink overheen mocht gaan. Nu wil Johnny natuurlijk weten wanneer hij er weer eens overheen mag gaan. Maar helaas voor hem ging dat berichtje de verkeerde app in. De groepsapp om precies te zijn:
Zie ook: Zó weet je binnen 30 sec. de exacte locatie van een WhatsApp-oplichter!
Voorkom oplichting
De website van veilig bankieren geeft de volgende tips om oplichting via o.a. WhatsApp te voorkomen:
- Installeer geen apps op uw telefoon die zogenaamd van een bank zijn. De apps van banken worden alleen via Google Playstore, Apple Appstore of Windows Store aangeboden.
- Bescherm uw codes: vul uw gebruikersnaam en wachtwoord voor internetbankieren alleen in op de pagina van uw bank. Klik nooit op een link in e-mail, WhatsApp of sms om op deze pagina te komen, maar type zelf het internetadres van uw bank in uw browser en klik bovenin op ‘Inloggen’. Of gebruik de bank app.
- Wanneer u koopt of verkoopt op Internet (bv via een advertentiesite) en geld wil overmaken of ontvangen van een (ver)koper, dan is alleen het IBAN-nummer van de ontvanger nodig voor de persoon die wil betalen. Wanneer u om andere gegevens gevraagd wordt, kan het zijn dat u wordt opgelicht.
- Stuur nooit een foto van uw betaalpas of identiteitsbewijs naar andere personen of instellingen. U leest hierover in de folder Geef oplichters geen kans: een veilig ID.
- Bij twijfel: bel uw bank.
Via ‘veiligbankieren.nl‘