Beelden: Ester geeft een feestje omdat ze deze week 10 jaar een uitkering ontvangt!

Ester kun je wellicht kennen als ‘Essociaal’ op TikTok. Deze dame spreekt in haar video’s voornamelijk over haar verleden waarin ze gekampt heeft met verschillende verslavingen. De inmiddels 32-jarige dame heeft ruim elf jaar verslavingen gehad. Essociaal heeft daarvan ruim vier jaar aan de GHB gezeten, de meest verslavende en heftigste verslaving. Inmiddels is de TikTokker alweer 4 jaar clean. Met bijna 200.000 volgers op TikTok is Essociaal een behoorlijke speler. Haar leven is inmiddels compleet omgegooid. De TikTokker heeft bijvoorbeeld een hoofdrol gespeeld in een minidocumentaire van communicatiestudenten Jouke Weijs en Sam Matthijs. Essociaal geeft aan dat een verslaving negatief kan zijn, maar ook leuk: “Iedereen zegt altijd dat drugs slecht zijn, maar het kan ook leuk zijn. Ik heb fantastische dingen meegemaakt. Nachtenlang wakker zijn met vrienden bijvoorbeeld. Of die keer dat we verdwaalden in een bos, het was fantastisch.

Ester heeft 10 jaar een uitkering, tijd voor een feestje

Ook geeft Essociaal aan dat er een mindere kant aan de verboden middelen zit: “Toen ik afgekickt was, ben ik fulltime gaan werken. Dat werd me te veel. Ik had veel meegemaakt en raakte in een burn-out. Toen ben ik aan de GHB gegaan. In die periode heb ik ook een ernstig auto-ongeluk gehad dat me bijna fataal werd. Tegen een boom geknald. Gelukkig was er niemand anders bij betrokken. Ik zeg niet dat ik toen niks had gebruikt, maar ik voelde er op dat moment niks van. Ik was vooral heel moe.” Essociaal ontvangt inmiddels al 10 jaar een uitkering, en dat viert ze op TikTok. Er is behoorlijk wat kritiek op de video van mensen dat dit helemaal geen reden voor een feestje is:

@essociaal.official New Chicks 10 jaar in de uitkering 🎉🍻 #essociaal #newchicksbrabant #uitkering #confettikanon ♬ origineel geluid – 90sdance tiktok


Via Essociaal