8 redenen om dagelijks een Frikandel (speciaal) naar binnen te schuiven!

Voor je verder leest, dit artikel leest het prettigst terwijl je het liedje onderaan dit artikel aanzet als achtergrond muziek. De meest gegeten snack van Nederland is verreweg de Frikandel. Thuisbezorgd heeft data verzameld van alle bestellingen die gedaan worden bij de snackbars in Nederland. 34.33% van alle bestellingen bevatten zo’n goddelijke bruine staaf. Dat ze dik op de eerste plaats staan is wel te zien aan de nummer twéé, de loempia die in 17,28% van alle bestellingen zit. De grote vraag is natuurlijk altijd, wat zit er precies in die snack verwerkt. Is het slachtafval of zijn het weloverwogen verschillende soorten kwaliteitsvlees. Nou, dat hang er natuurlijk altijd vanaf wáár je je snack koopt. Maar dat er nooit slachtafval zoals koeienogen (dat was vroeger wat in de rondte ging) zit is vrijwel zeker. Maar wat nu wel?

8 redenen om nú een Frikandel te pakken!

Dat is natuurlijk al veelvuldig onderzocht. De wetenschap zegt zelf dat er véél goede ingrediënten in zitten die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Dat is even goed om te horen, toch? We hebben even alle basisingrediënten voor je op een rijtje gezet. Wat blijkt, het is gewoon hartstikke gezond voor je. Dus hup, die frituur aan en pak er nog maar eentje vandaag… of drie natuurlijk!

Zie ook: Hier eet je op 28 oktober een 4-gangen Frikandellen-Diner!

#1 Kip
Een mager kippie is nooit slecht!
#2 Water
Water ja, géén alcohol, dus da’s goed… toch?
#3 Vet
Ooit iemand horen zeuren over vette rookworst? Nee. En in een rookworst zit maar liefst 50% méér vet. Keuze is snel gemaakt dus!
#4 Varkensvlees
De magere variant welteverstaan!
#5 Zout
Er bestaan pillen tegen een te hoge bloeddruk. Dus, boeiend!
#6 Smaakversterker
De reden dat ze zó lekker zijn, dus prima!
#7 Antioxidanten
Geen idee wat het zijn maar volgens het Voedingscentrum zijn ze zeer gezond. Eten dus!
#8 Fosfaten
Fosfaten zouden je brein stimuleren, mooi meegenomen!

Oja, voordat je weggaat. Luister even naar het Frikandellenlied om alvast in de stemming te komen: