8 perfecte redenen om met een collega op vakantie te gaan!

Wanneer je een beetje carrière aan het opbouwen bent of opgebouwd hebt, dan ken je je collega’s natuurlijk door en door. Je spendeert er immers een behoorlijk aandeel van je leven. Nu kan het uiteraard zijn dat je die door de coronacrisis en het bijbehorende thuiswerken een tikkeltje uit het oog verloren bent. Maar dat is natuurlijk des te meer reden om de banden weer eens aan te halen. Uiteraard moet dit wel passen tussen de vakantie die je met je (als je die hebt) partner en misschien zelfs met de kinderen hebt. Maar mocht je de nog vrijgezelle carrière tijger zijn, dan is dit artikel al helemaal voor jou bestemd.

Op vakantie gaan met een collega is een héél goed idee!

Voornamelijk wanneer als je vrienden en vriendinnen hun vakantieplannen al klaar hebben liggen met partners kinderen en familie, dan is dit de perfecte uitkomst. We hebben daarom even 9 hele goede redenen op een rijtje gezet voor je. Nu weet je in ieder geval zeker dat je dit gewoon eens moet doen. Moet je die collega nog even overhalen? Dan moet je alleen nog even dit artikel laten lezen en jullie zijn klaar om te gaan boeken. Wat dacht je van een weekje of twee Ibiza nét buiten het hoogseizoen waarbij alles voor de helft van de prijs geboekt kan worden?

Zie ook: Gast laat met 10 foto’s zien hoe spannend de vakantie met zijn vriendin is!

Reden 1
Vrienden en vriendinnen hebben andere agenda’s. Je krijgt het niet voor elkaar om buiten hun vakanties met man- of vrouwlief nog iets te plannen. Maar hé, daar is die vrijgezelle collega die ook wel wat weekjes tussenuit kan gebruiken.

Reden 2
Komt er tóch even iets van werk tussendoor? Natuurlijk wil je dat tot een minimum houden of zelfs helemaal uitsluiten. Een collega begrijpt het in ieder geval beter dan een vriend of vriendin het waarschijnlijk zou oppakken. Waarschijnlijk kunnen jullie het zelfs even samen oplossen.

Reden 3
Elkaars ‘ups and downs’ ken je door en door. Je weet wat de ander kan triggeren als geen ander omdat dat op de werkvloer natuurlijk ook kan gebeuren. Je weet dan waarschijnlijk ook precies wat te doen om diegene hier weer bovenop te helpen!

Reden 4
Je kent elkaar in professionele sfeer maar minder in privésfeer. Je kunt met een fles wijn dus heerlijk de diepte in gaan en je zult voorlopig nog niet uitgepraat zijn over elkaars privéleven die je dan kunt ontdekken.

Reden 5
Je kunt heerlijk spuien over werk. Even alle frustratie over de manager of die vervelende collega uiten? Dat kan dan eindelijk bij iemand die je compleet begrijpt.

Reden 6
Je hebt natuurlijk ontzettend veel overeenkomsten. Tenminste, dat is wanneer je met iemand uit hetzelfde vakgebied op vakantie gaat als jij. En die kans is uiteraard erg groot bij collega’s. Je zit op hetzelfde niveau en dat is waarschijnlijk erg prettig in de omgang.

Reden 7
Volgens onderzoek ben je veel productiever wanneer je goed met collega’s om kunt gaan. Zo’n vakantie met een collega helpt daar natuurlijk enorm bij. Maar dat is nog niet alles. ‘amayzine.com’ laat weten dat uit onderzoek blijkt dat je zelfs 40% méér kans hebt op loonsverhoging wanneer je goede banden hebt met collega’s!

Reden 8
De napret is natuurlijk gigantisch op werk waar niemand de foute verhalen mag aanhoren. Want jullie zijn daar uiteraard wel een beetje buiten de lijntjes gegaan!

(via Amayzine)