3 trucjes om áltijd te winnen met een potje Kolonisten van Catan!

Kolonisten van Catan, één van de meest populaire spellen in Nederland. Qua populariteit komt hij namelijk nét achter Monopoly. Je ontvangt grondstoffen waarmee je straten, schepen, dorpen en steden kunt bouwen. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen die de verdere vooruitgang van de beschaving moeten voorstellen. Je kunt vooruitgang boeken door het winnen van overwinningspunten. Deze zijn dan ook cruciaal om het spel te kunnen winnen. Je wint wanneer je het benodigde aantal overwinningspunten bij elkaar verzameld hebt. Dat aantal varieert per bord.

Zó win je áltijd met Kolonisten van Catan

Wanneer je dit spelletje vaker speelt, dan weet je wel hoe je het beste je spel kunt spelen. Je weet precies waar je het beste je eerste dorpen en straten kunt plaatsen. Daarmee zorg je ervoor dat je kans op winst stukken groter is. Wanneer jij degene bent die áltijd verliest, dan zijn wij er om je even te helpen. We hebben 3 tactieken die je allemaal kunt gebruiken om de overwinning naar je toe te slepen:

Zie ook: 4 tips om ongezien vals te spelen en ál-tijd te winnen met 30 Second’s!

Tip 1. Blokkeer een weg in het midden
Wanneer iemand voor de “langste weg” gaat, moet je die zo snel mogelijk blokkeren. Doe wel alsof dat de gunstige weg voor jou was zodat niemand je probeert terug te pakken.

Tip 2. Hou grondstoffen van anderen in de gaten
Iedereen is constant met zichzelf bezig, maar niemand let op wat de rest van de spelers binnen krijgen. Net voordat ze alle grondstoffen hebben voor wat ze willen kopen graai jij het voor hun neus weg. Weet je niet zeker wat de ander heeft, dan kun je er altijd op een sluwe manier naar vragen: “Heb jij hout? Ruilen voor wol?”. Klinkt onschuldig toch!

Tip 3. Investeer zoveel mogelijk in ontwikkelingskaarten
Niemand die écht oog heeft voor de ontwikkelingskaarten. Iedereen is bezig met het uitbreiden van hun imperium met steden, straten en dorpen. Doe alsof je er bar slecht voor staat. Maar met je ontwikkelingskaarten heb jij niet zoveel steden en dorpen nodig om te winnen.

(via)