13 heerlijke antwoorden om een WhatsApp-oplichter direct de mond te snoeren!

Wanneer je nog nooit een WhatsApp berichtje van je zoon of dochter met een nieuw nummer hebt gehad, dan komt dat nog wel. Heb je geen zoon of dochter? Ook dan kun je dit jaar nog wel een appje van ze verwachten. Dat zijn namelijk oplichters die je geld afhandig willen maken door je om hulp te vragen. Soms zijn ze alleen niet al te best geïnformeerd en proberen ze het gewoon op goed geluk. Daar kun jij natuurlijk ook gebruik van maken. Ze denken namelijk dat jij gelooft dat ze echt je dochter of zoon zijn. Een beetje grappen met zo’n boefje kan naturlijk nooit kwaad. We hebben een aantal prachtige antwoorden voor je klaarliggen die je zó kunt gebruiken.

Kant en klare antwoorden voor je WhatsApp-fraudeur!

We zagen eerder al hele gesprekken tussen zo’n oplichgter en zijn “slachtoffer”. Dat verliep niet helemaal zoals dat boefje hoogstwaarschijnlijk had gehoopt. Maar we begrijpen dat je niet uren wil verspillen aan zo’n gesprek. Daarom wat prachtige voorbeelden om het lekker kort, maar krachtig, te houden:

Zie ook: Briljante vader stuurt WhatsApp-boefje alleen geld onder één voorwaarde!

Voorkom oplichting

De website van veilig bankieren geeft de volgende tips om oplichting via o.a. WhatsApp te voorkomen:

  • Installeer geen apps op uw telefoon die zogenaamd van een bank zijn. De apps van banken worden alleen via Google Playstore, Apple Appstore of Windows Store aangeboden.
  • Bescherm uw codes: vul uw gebruikersnaam en wachtwoord voor internetbankieren alleen in op de pagina van uw bank. Klik nooit op een link in e-mail, WhatsApp of sms om op deze pagina te komen, maar type zelf het internetadres van uw bank in uw browser en klik bovenin op ‘Inloggen’. Of gebruik de bank app.
  • Wanneer u koopt of verkoopt op Internet (bv via een advertentiesite) en geld wil overmaken of ontvangen van een (ver)koper, dan is alleen het IBAN-nummer van de ontvanger nodig voor de persoon die wil betalen. Wanneer u om andere gegevens gevraagd wordt, kan het zijn dat u wordt opgelicht.
  • Stuur nooit een foto van uw betaalpas of identiteitsbewijs naar andere personen of instellingen. U leest hierover in de folder Geef oplichters geen kans: een veilig ID.
  • Bij twijfel: bel uw bank.

Via ‘veiligbankieren.nl