10 WhatsApp-gesprekken die compleet uit de hand zijn gelopen!

WhatsApp heeft ons leven flink wat makkelijker gemaakt. Tenminste, in de zin van, je hoeft nooit meer te bellen je kunt gewoon gemakkelijk en gratis een berichtje sturen. het maakt er alleen allemaal wel iets minder persoonlijk op. Een Kerstwens via een appje is natuurlijk niet zo speciaal als een kerstkaart of een belletje van iemand. Maar goed, je kunt nu met een paar drukken op de knop je complete contactenlijst een fijne Kerst en jaarwisseling wensen, daar zullen vast ook wat voordelen aan zitten. In dit artikel willen we alleen alle nadelen even uitlichten die deze app ook met zich meebrengen.

WhatsApp-gesprekken die volledig uit de hand zijn gelopen!

Natuurlijk is het fijn dat je, net zoals Tom, een groepsapp kunt aanmaken met al je exen. Op die manier hoef je ze niet allemaal tegelijk te appen. Wanneer je de verkeerde persoon belt om te zeggen dat je heel veel zin hebt om eens even lekker te rollebollen, dan kom je daar al achter wanneer diegen opneemt. Dan zeg je gewoon “verkeerd verbonden!”. Helaas werkt dat niet op WhatsApp en wanneer je dat alle ouders van je pupillenteam laat weten dat je zin hebt om iemand uit elkaar te trekken, dan ben je te laat: Zie ook: 15 verschrikkelijke foto’s waar OCD’ers direct hartverzakkingen van krijgen! 1. WhatsApp 2. WhatsApp 3.   4. 5. 6. WhatsApp 7. 8. 9. 10.
WhatsApp
(via ANWBstelletjes)

Voorkom oplichting

De website van veilig bankieren geeft de volgende tips om oplichting via o.a. WhatsApp te voorkomen:
  • Installeer geen apps op uw telefoon die zogenaamd van een bank zijn. De apps van banken worden alleen via Google Playstore, Apple Appstore of Windows Store aangeboden.
  • Bescherm uw codes: vul uw gebruikersnaam en wachtwoord voor internetbankieren alleen in op de pagina van uw bank. Klik nooit op een link in e-mail, WhatsApp of sms om op deze pagina te komen, maar type zelf het internetadres van uw bank in uw browser en klik bovenin op ‘Inloggen’. Of gebruik de bank app.
  • Wanneer u koopt of verkoopt op Internet (bv via een advertentiesite) en geld wil overmaken of ontvangen van een (ver)koper, dan is alleen het IBAN-nummer van de ontvanger nodig voor de persoon die wil betalen. Wanneer u om andere gegevens gevraagd wordt, kan het zijn dat u wordt opgelicht.
  • Stuur nooit een foto van uw betaalpas of identiteitsbewijs naar andere personen of instellingen. U leest hierover in de folder Geef oplichters geen kans: een veilig ID.
  • Bij twijfel: bel uw bank.
Via ‘veiligbankieren.nl