Gordon krijgt te horen waarom soap vroegtijdig moet stoppen: ‘Nóg pijnlijker!’

De soap van Gordon zal vanavond, na de achtste aflevering, vroegtijdig eindigen. Vanavond krijgen we dus de laatste aflevering van Dit Ben Ik: Gordon! te zien. Volgens critici toch snel zeven a acht afleveringen teveel. We hebben acht weken kunnen kijken naar de tirannie van Goor die vrijwel iedere bekende Nederlander voor van alles heeft uitgemaakt. Daarnaast hebben we een tamelijk leeg leven kunnen aanschouwen in Dubai, zonder goede vrienden en diepgaande gesprekken waar Goor jarenlang in heeft gezeten. Uiterst triest volgens critici.

Deze week kondigde Goor aan dat vanavond de laatste aflevering van zijn soap te zien zou zijn, dat terwijl het de achtste aflevering is terwijl er negen afleveringen zijn gemaakt. Kijkcijferspecialist Tina Nijkamp stelt: “Huh? Gordon kondigt aan dat morgen, de 8e aflevering, alweer de laatste aflevering is. Maar in eerste instantie zouden er 9 komen? Benieuwd naar de reden.

Gordon moet plaatsmaken voor omstreden Peter Gillis!

Toch leek zijn soap in de eerste weken toch een redelijk succes te worden. De eerste aflevering werd bijvoorbeeld door ruim 800.000 mensen bekeken, inclusief uitgesteld kijken. Er was dan ook ongelooflijk veel media-aandacht voor de soap omdat er zoveel bekende Nederlanders gefileerd worden door Goor. De weken erop leek die trend echter van korte duur en vielen er wekelijks soms wel honderdduizend kijkers af. De laatste aflevering van vorige week kreeg niet veel meer dan 200.000 kijkers, een enorme domper voor Goor maar natuurlijk ook voor SBS. Tijd voor actie.

Talpa heeft gereageerd op Tina: “Er is inderdaad sprake geweest van een negende aflevering van de serie: ‘Dit Ben Ik: Gordon’. Er is echter besloten om een extra aflevering van ‘Familie Gillis: Massa is Kassa’ uit te zenden, waardoor deze reeks zeven in plaats van zes afleveringen telt. Het nieuwe seizoen start op 1 november op SBS 6.” Juist, Goor moet plaatsmaken voor de omstreden Peter Gillis die véél hogere kijkcijfers weet te trekken. Pijnlijk en een nieuw dieptepunt voor Goor:

Gordon