Bianca woest nadat manege haar niet meer paard laat rijden: ‘Vanwege mijn gewicht!’

Paardrijden is zo ongeveer de meisjesdroom van iedere dame. Je eigen paard hebben is financieel niet voor iedereen haalbaar, gelukkig zijn er ook opties om te betalen om paard te rijden. Je betaalt bijvoorbeeld om een paard te verzorgen van iemand anders waar je ook zo nu en dan een ritje op mag maken. Bianca doet dat al sinds ze 8 is, echter is er sinds die tijd het een en ander verandert.

Bianca vertelt op ‘damespraatjes’, link naar volledige interview onderaan: “Ik ben hier als achtjarig meisje mee begonnen. Eerst op de pony’s bij mijn oom op de boerderij en later bij een echte manege. Jarenlang fietste ik elke dag op en neer naar de manege. Door stallen uit te mesten, paarden te poetsen en te helpen met op- en afzadelen kon ik jarenlang gratis paardrijden. Inmiddels heb ik een baan en ben ik daar nog maar één keer per week te vinden. Althans, dat was ik. De manege laat mij niet meer rijden…

Bianca mag niet meer paardrijden vanwege gewicht

Na haar zwangerschap besloot Bianca om weer paard te gaan rijden, maar dat ging niet door: “Ik zei hem [eigenaar manege] vrolijk gedag en zei dat ik er veel zin in had. Hij keek me een beetje vreemd aan en zei dat hij even iets moest overleggen. Vijf minuten later kwam hij terug met de eigenaar van de manege. We kennen elkaar al jaren en ik schrok dan ook enorm toen hij zei dat ik voorlopig niet kan paardrijden…” De eigenaar viel met de deur in huis: “Om het welzijn van onze paarden te waarborgen, mogen ruiters een maximaal gewicht hebben. Dit is belangrijk omdat we willen dat de paarden zich goed voelen tijdens het rijden en dat ze niet te zwaar belast worden. Als we twijfelen of de ruiter aan deze eis voldoet, moeten we hem of haar wegen.

Nadat Bianca op de weegschaal gestaan had kwam het verschrikkelijke nieuws: “En ja hoor: ik mocht niet meer paardrijden. Hij vond het heel vervelend, maar gaf aan dat het nu gewoon niet mag. Als ik wilde kon ik het geld van de les terugkrijgen en op een later moment alsnog een nieuwe les inboeken. Ik heb gezegd dat dit niet nodig was en heb boos de manege verlaten.

Via Damespraatjes
Thumbnail via Unsplash