Nederlands stel heeft de meest bizarre huisregels voor hun vakantiehuisje!

Even een vakantiehuisje boeken voor het weekend kan natuurlijk heerlijk zijn. Even een paar dagen naar Duitsland of misschien meer de warmte opzoeken in Spanje, Frankrijk of Italië. Echter kun je het natuurlijk ook dichter bij huis opzoeken. Er zijn namelijk ook hele mooie plekjes in Nederland zelf om even een paar dagen weg te gaan. Wanneer je in de Randstad woont dan voelt Limburg bijvoorbeeld al alsof je in het buitenland bent, je kunt zelfs de mensen niet verstaan.

In Nederland op vakantie gaan betekent wel dat je veel kans heb op regen of kou. Je zou dus het beste een beetje in de zomer of lente een leuk huisje kunnen boeken. Maar er zijn ook mensen die juist genieten van de Nederlandse natuur in de herfst of winter. In dat geval kun je altijd het ‘natuurhutje’ van Marjan en Peter boeken.

Welkom in het vakantiehuisje van Peter en Marjan!

Zoals bijna altijd wanneer je een vakantiehuis boekt, zijn er een aantal huisregels. Op die manier weet je bijvoorbeeld hoe je de openhaard kunt bedienen of weet je hoelaat je moet uitchecken. Bij Peter en Marjan gaat het echter een stukje verder. Een aantal regels lijken vanzelfsprekend. Peter en Marjan willen bijvoorbeeld niet dat je met de auto op het gras gaat draaien, dan kan je bij nattig weer namelijk behoorlijke kuilen maken in de aarde en het grasveld mollen. Of toiletpapier niet doorspoelen omdat het riool dat niet aan kan. Van andere regels krijg je echter de kriebels.

Je mag de ramen bijvoorbeeld niet sluiten vanwege koolstofmonoxidevergiftiging. Je mag bij het koken geen gebruik maken van kruiden behalve zout en peper, dan gaat het huis namelijk stinken volgens Marjan en Peter. Roken mag dan weer wel wanneer je een raampje open zet. Na 10 uur moet je fluisteren, ook binnen. Je mag het paard van de buren niet aankijken. Je mag ook niet naar de tuin of het huis van de buren kijken. Je mag ook het huis van de buren niet op de foto zetten. Het klepje van de Senseo is kapot, maar wanneer jij hem helemaal afbreekt moet je betalen. Natte jassen en schoenen moet je buiten ophangen zodat je de volgende dag weer je ijskoude en doorweekte schoenen en jas kunt aantrekken bij je volgende wandeling. Er zijn zelfs kledingvoorschriften, géén felle kleuren dragen!!! Zo gaat het nog wel even door, gezellige boel: