Vandaag Inside-rel zorgt voor kijkcijferrecord: ‘Die ruzie is puur voor de show!’

Vandaag Inside heeft behoorlijk wat media-aandacht gekregen door een fikse ruzie tussen Johan Derksen en René van der Gijp. Johan heeft onder andere laten weten dat hij het een ‘k*tprogramma’ vindt en dat hij niet meer met zoveel plezier naar zijn werk gaat. De enige reden dat Johan nog naar de studio komt iedere avond is omdat hij onder contract staat bij John de Mol. René wil op zijn beurt weer dat Johan zijn woorden terugneemt, anders wil hij niet meer met hem aan een tafel zitten.

Gisteren gaf René in de Volkskrant nog aan: “Het is van een triestigheid wat daar gebeurde. Ik zal vanavond ook eerlijk zeggen – en dat meen ik uit de grond van mij hart – dat ik niet meer aan tafel ga zitten met iemand die zijn eigen programma k*t noemt. Dat ga ik écht niet doen. […] Ik wil dat hij het terugneemt. Dit is krankzinnig.” De heren zaten gisteravond gewoon weer bij elkaar aan tafel, maar er was nog wel een felle discussie tussen de heren. Wilfred heeft die discussie nog flink zitten opstoken, dat is natuurlijk goed voor de kijkcijfers.

Vandaag Inside-rel voor de kijkcijfers?

De ruzie werd ‘afgesloten’ door René: “Het heeft er totaal niets mee te maken, maar ik zit even tijdens de pauze zo te denken… Die mensen die jou input geven, hè, die zitten er zó naast. Die zitten er zó naast. Daar heb jij geen weet van. Daar heb je echt geen weet van.Wilfred merkt dat René het niet los kan laten: “Dat wou je nog even kwijt?René: “Echt triest. Treurig.” Johan heeft na afloop laten weten dat hij gewoon nog komt opdagen, René ziet het niet meer zo zitten. Wel zal René donderdag en vrijdag afwezig zijn vanwege een operatie aan zijn oog.

Naast de discussies over de toekomst van VI lijken de heren gewoon door één deur te kunnen gaan. Veel kijkers denken dan ook dat de hele rel een vooropgezet plan van de heren is. Zeker nu Tina Nijkamp de kijkcijfers heeft laten weten: “Rellen betekent records. Dat is de korte samenvatting. Vandaag Inside noteert een seizoens kijkcijferrecord. 1.163.000 en een hoge 26.1 in 25-54 jaar. Maar liefst 200.000 kijkers meer dan maandag en ook op plek 3 in de top 25.” Kijkers weten het zeker, dit is geen ruzie maar een vooropgezet plan omdat rellen scoort: