Kijkers walgen van Gordon met ‘bonuszoon’: ‘Relatie seksueel van aard!’

Gordon is sinds een paar weken iedere vrijdag op SBS 6 te zien en nu pas zien mensen hoe leeg het leven van de gevallen zanger echt is. Dan zit hij in Dubai in zijn flatje zijn butler te commanderen, dan weer bij zijn ‘bonuszoon’ die boven zijn hamburgerzaak woon en hem op manieren aanraakt die je niet zou verwachten bij een vader-zoonrelatie. Victor Vlam denkt dat er meer speelt: “Dat is een jongen van 26 jaar oud. Denk jij, Lars, dat die jongen er goed uitziet? Ja, die ziet er goed uit. En dan denk ik al: het is de bonuszoon van Gordon? Ik vond het bijna pijnlijk om te zien dat die jongen de hele tijd aan Gordon zit.

Dit is geen gezonde vader-zoonrelatie volgens Victor: “Gordon werpt zich op als: ik ben een vader voor die jongen. Een soort van plaatsvervangende vader, ‘ik zorg voor hem’. Maar die jongen raakt hem steeds aan op een manier dat je denkt bij jezelf: dit is niet een standaard vader-zoonrelatie. Ik weet niet hoe jij jouw vader aanraakt, maar ik kan je vertellen: zo raakte ik mijn vader in ieder geval niet aan. Het wekt natuurlijk de suggestie, want dat is wat John van den Heuvel en zijn productieteam hier doen, dat er meer speelt dan dat. Dat zeggen ze niet expliciet, maar ze wekken de suggestie dat deze relatie misschien ook wat seksueler van aard is dan het zou kunnen zijn.

Victor Vlam vindt het enorm triest om Gordon te zien

Het is enorm triest merkt Victor op: “En dat wekt natuurlijk dat gevoel van triestheid enorm op. Want ja, je krijgt feitelijk de indruk dat deze jongen geld krijgt om zijn leven te leiden en af en toe daar dingen voor moet doen bij Gordon die voor Gordon zorgen. Het maakt het echt allemaal verschrikkelijk triest om te kijken. Ik heb alle drie de afleveringen gekeken en elke keer heb ik hetzelfde gevoel en dat is dat het zo ontzettend triest is om het te zien. Vind het gewoon oprecht moeilijk om ernaar te kijken. Ik heb er altijd een gevoel bij van: o, wat een erg leven heeft deze man.

Victor concludeert: “Het is bijna een soort van plaatsvervangende schaamte dat ik heb. […] Hij zit een beetje in Dubai die butler van hem te commanderen, maar het ontbreekt hem overduidelijk aan liefde, aan dingen doen die betekenis hebben. Ik moet je zeggen: ik snap niet waarom dit op televisie is. Ik denk dat het niet goed is voor Gordon, ik denk dat het slecht is voor het imago van SBS 6 en ik denk dat het helemaal slecht is voor het imago van televisieproducent John van den Heuvel die gewoon dit soort sleaze and dirt daar uitzendt. Het is allemaal heel triest om naar te kijken. Echt heel triest.” Ook Jordi Versteegden merkt op: “Ik had het gevoel van: volgens mij is dit meer dan alleen je zoon.” Beelden bovenaan dit artikel.